Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Dimsyn, dubbelseende och nervsmärta

jag har nervsmärta i ansiktet som strålar ut från framför örat, jag fick Hermolepsin för den. Men fick biverkningar av den och fick sluta. Har ännu inte fått någon ersättning. vanliga smärtstillande som Oxynorm hjälper inte MIT denna smärta. Nu undrar jag om denna nervsmärta även kan orsaka dimsyn och dubbelseende? Jag har varit hos ögonläkaren som inte hittade något, synfältet går inte heller att justera med glasögon. Jag har progressiva glasögon. När jag läser måste jag ta av mig glasögonen, men på långt håll får jag ha dem på. Vad kan min synrubbningar bero på, kan det vara nervsmärtan? 

Tacksam för svar!

Svar:

Hej!

Du får nästan ta detta med din ögonläkare eller en neurolog för de har bättre kunskaper om sjukdomar och nervproblem. Det låter dock som dina glasögon borde kunna fungera bättre för med progressiva glasögon ska du kunna se på nära håll också. Om det var något år sedan du var hos en optiker sist så skulle jag rekommendera att göra en synundersökning och kolla din syn. På ögonmottagningen gör de ofta bara en snabbkoll av synen så det är ingen riktig synundersökning eftersom de främst koncentrerar sig på ögonsjukdomar och att behandla.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.