Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Diabetes och sår på hornhinnan

Hej

Jag har diabetes och för en vecka sedan gjordes en laserbehandling på ena ögat. Natten efter fick jag åka in akut och där upptäcktes sår på hornhinnan.  Nu efter en vecka är jag betydligt bättre men synen är inte helt tillbaka och jag är lte röd än i ögat Är det normalt och hur lång tid kan det ta innan ögat är normalt igen?

mvh/ Christina

 

Svar:

Hej!

Vid diabetes har man sämre sårläkningsförmåga vilket gör att det kan ta lite längre tid för sår att läka. Blir det inte bättre är det bra att ta upp det igen med din ögonläkare.

Vänliga hälsningar

Peter vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.