Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: det rinner från ögonen hela tiden

Hej, de senaste 2 veckorna så rinner det från mina ögon hela tiden. Ena rinner mer än den andra, den andra rinner knappt. När det rinner så vill jag ju torka det, jag gör det med händer, så började det bli röd runt omkring ögat, är det för att tårarna rinner och jag torkar? Det är jätte jobbigt. När jag har tårrarna i ögat så är det jätte suddit, jag kan knappt se då. Är det möjligt att jag kanske har fått en inflamation?, är det farligt? ska jag köpa några ögon droppar? 

Svar:

Hej!

Det kan vara torra ögon. I så fall ska det bli bättre om du testar smörjande ögondroppar i gel utan konserveringsmedel. De ska innehålla så mycket hyaluronsyra som möjligt. Droppa 4-6 ggr/dag så borde det bli bättre och bättre för varje dag. Blir det inte bättre är det bra om en ögonläkare får undersöka dina ögon. Hoppas det blir bättre!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.