Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Blodåderbristningar i ögonen

Drabbas några gånger om året av blodkärl som brister i mina ögon, oftast i högra ögat. Fick en bristning för ca 2 veckor sedan och en ny för 5 dagar sedan. I samband med den fick jag även huvudvärk och tryckande värk i ögat. Blödningen har inte gått tillbaka ännu, utan är i princip likadan som första dagen, dvs halva ögat är helt blodröd och huvudvärken har heller inte gett sig. Har varit illamående och haft feberattacker på nätterna, vilket dock gett sig. Behöver jag söka upp en ögonläkare?

Svar:

Eftersom det inte har blivit bättre på några dagar kan det vara bra om en läkare kollar på dina ögon.

Vänliga hälsningar
Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikAnnons