Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Blixtrar.

Hej!

Får ibland en båge som typ blixtrar. Börjar oftas vid insidan på ögat för att sedan förflytta sig mot utkanten av ögat samtidigt som den blixtrar.

När den kommit till kanten av ögat försvinner den.
Vad är detta?

Bör jag söka för det?

Har opererat mig för starr på båda ögonen men detta fenomen fick jag även innan det ibland.

MVH/Anna-Lena 49 år

Svar:

Hej!

Om du upplever blixtarna ofta är det bra om en ögonläkare får undersöka dina ögon för att utesluta att en näthinneavlossning är på gång.

Vänliga hälsningar

Peter vetterskog, Leg. Optiker - MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.