Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Blefarit?

Hejsan! Jag är 16år och har under flera års tid haft "ögongrus" i ögonfransarna, men det är inget jag brytt mig om eller tänkt är konstigt förrens nu på senare tid! Det är ganska irriterande med ögongrus som lossnar och kommer i ögonen, sen ser det inte särskilt roligt ut heller! Detta är något som jag har varje dag. Det ser ut som typ små,små bitar av flagnad hud. Jag brukar försöka pilla bort det men det är svårt och sitter ofta väldigt hårt i framsarna! Har jag någon typ vitaminbrist eller liknande? Eller kan det vara blefarit?  (Har haft glasögon sen jag var 6år om de säger dig nått) 

tack på förhand! 

Svar:

Hej!

Det låter som det kan vara en blefarit. Det finns olika varianter av blefarit och för att avgöra vilken typ du har är det bra om en läkare får titta på dina ögon och göra en utredning.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.