Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Blefarit, ögats återhämtning

Hej, jag är 26 år och har blivit diagnostiserad med blefarit, jag har behandlat i ungefär 2 månader och känns bättre tycker jag. En bieffekt av blefariten är att jag har blivit rödare i ögonen, känner mig ganska obekväm med detta generellt. Kommer detta vara permanent eller kommer ögat återhämta sig när blefariten blir bättre?

Tack för svar!

 

Svar:

Hej!

Det är svårt att svara på då det finns olika varianter av blefarit. Vissa brukar bli bättre med tiden och försvinna helt. Det bästa är att fråga din läkare.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.