Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Blåsor på ögonlockskanten

Hej!

Jag har flera små blåsor på nedre ögonlockskanten som kliar och "bränner!. Har även en lite större knöl på övre ögonlocket som liknar en vagel. Mitt öga har varit rött och irriterat (men det är bättre nu efter några dagar). Jag undrar om detta kan vara herpes i ögat? Jag har munherpes men har inte fått ett utrbrott sedan förra året. Mitt öga blev irriterat för ca 4 dagar sedan och jag kliade mig då i ögat. För ca 3 dagar sedan dök blåsorna upp, men ögat blev mycket mindre rött. Däremot bränns det fortfarande. Jag har inte nedsatt syn eller är känslig mot ljus. 

Allt gott

Josefin 

Svar:

Hej Josefin!

Boka en tid hos en optiker och berätta om blåsorna så kan denne kolla vad det kan vara. Hos en optiker kan du även få hjälp med en remiss till ögonläkare om det behövs.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på Medoptik