Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Besvär

Kan tand/käk besvär också göra att man får ögonbesvär? Biter ihop mycket pga stress och ångest. Och nu har jag svidande/värk och kli i ögonen hela tiden och det är så fruktansvärt jobbigt att jag blir deprimerad och isolerar mig.

Svar:

Hej!

Vissa besvär med tänder och käkar kan även sätta sig på ögonen, det är dock ganska ovanligt. Om dina ögon svider och kliar låter det mer som torra ögon. Det kan du få kollat hos en optiker. Är det väldigt mycket klåda kan det vara allergi, det kan din familjeläkare testa och hjälpa dig med. Hoppas du får hjälp med dina ögon!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.