Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Behandling av ett öga där jag har både grön och grå starr

Jag har varit på ögonundersökning då jag har både grön och grå starr på detta öga. På det ögat gjordes någon form av laserbehandling. Är termen för detta  YAG-kapsulotomi. Detta ord står i min journal efter undersökningen. Ska jag förhålla mig på något speciellt sätt efter den behandlingen?

Svar:

Hej!

Vid efterstarr brukar man använda laser för att skjuta bort starren, denna metod kallas precis som du nämner för YAG kapsulotomi. Vanligtvis brukar man inte behöva tänka på något särskilt efter en sådan behandling, men för att vara på den säkra sidan bör du fråga din ögonläkare vad som gäller i just ditt fall.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.