Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: ang pupilen

kan man operera ,för pupilen går upp ibland när jag spänner ansiktet lite så går pupilen upp.vad kostar sån operation

kan socialen hjälpa en med det om man inte har jobb?

Svar:

Hej!

Jag förstår inte riktigt vad du menar. Pupillen är den svarta lilla cirkeln i mitten av ögonen och den kan ändra storlek beroende på om det är ljust eller mörkt. Tack var pupillens rörlighet kan vi se i starkt ljus och i svag belysning. Pupillen är väldigt skör och därför är det svårt att operera den. 

Generellt får man bekosta skönhetsoperationer själv och är inget man kan få bidrag för. Däremot om man behöver sjukvård så ingår ju det i det sociala skyddsnät som vi har i Sverige. Hoppas du fick svar på din fråga!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg Optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.