Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ny teknik hjälper blinda att se

Annons

En ny teknik gör det möjligt för blinda att se igen. Ett experiment har utförts på en brittisk soldat som miste sin syn i Irakkriget. En videokamera, fäst på mannens glasögon, är kopplad till en rad elektroder i mannens mun, och nu kan han se igen om än suddigt.

När elektroderna stimulerar tungan, återskapar mannens hjärna konturer av vad som är framför honom. När tester han genomförts framkommer det att han till och med kan läsa enstaka ord genom att känna formen av bokstäverna i munnen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Soldaten Craig Lundberg fick se en bild av sin flickvän och beskriver känslan.
– Jag kunde känna konturen av min flickvän som en oskarp bild, säger Craig Lundberg. Jag kunde inte identifiera henne helt säkert, men eftersom jag visste att det var hon, så kunde jag känna igen henne.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons