Forum Ögon


Skelögd

Hej ! Jag är skelögd och har inga större problem med det. Nyligen så var jag på en såkallad 3d biograf, och jag kunde inte se dessa 3d effekter, när falk sträcker ut en hand över publiken osv, kan detta bero på min skelögdhet? Skulle detta kunna lösas med en operation? Jag blev för ett par år sedan erbjuden en operation men avböjde då. Dock så känns det som att jag kanske skulle vilja göra en sådan nu, hur går jag då isåfall vidare?

Jag var skelögd när jag var liten..nu syns de inte likaa mycket, bara om jag är trött eller full.. ..men jag kan inte titta i 3dglassögon eller kickare som vanliga folk ser överhuvudtaget.. men jag känner mig helt ok med det ändå:) operatinen är nog jobbigare än man tror.. kraam:)


När du säger det... Kikare fungerar inte för mig heller... Vet inte hurpass "omfattande" en operation skulle vara, men när de förslog det, så skulle jag inte få bli sövd, och tanken att de skall greja i mina ögon när jag är vaken skrämmer mig, tycker inte det känns så "trevligt"


Hej! Är oxå skelögd, opererades för det när jag var liten men vart inte helt återställd, samma för mig nu som för den ovan...syns mest när jag är trött eller full. Har oxå försökt se 3D film men får ingen effekt alls, vart lite frustrerad så jag forska lite i saken för att ta reda på om jag någonsin kommer kunna se 3D? Och svaret just nu är tyvärr NEJ! En operation skulle inte hjälpa tyvärr, för även om de skulle lyckas med att fixa så att dina ögon går jämt hela tiden, så kommer inte din förmåga att kunna växla mellan dina ögon vilket du tittar med att försvinna. Det går inte att operera bort tyvärr, att du hela tiden fokuserar mer med det ena ögat än det andra. Och för att kunna se 3D måste du kunna fokusera lika mycket med båda ögonen, och då menar jag exakt lika mycket! Läste nämligen på en sida på nät hur 3D effekten fungerar. Bilden är i 120 Mhz men skickar ut 60 Mhz till varje öga för att få fram 3D effekten, och kan du då inte fokusera lika mycket på bägge ögonen så går det helt enkelt inte se 3D eftersom dina ögon måste kunna ta emot 60 Mhz vardera. Så de som är blinda på ett öga kan inte heller se 3D. Och de med normal syn ser det inte heller om de blundar på ett öga...ett ganska bra sätt att förklara det på om ni vill få dom att förstå hur ni ser det när ni kollar på en 3D film. Be dom helt enkelt att blunda med ett öga. Så tyvärr gott folk får man väl säga inklusive mig själv:( Det enda vi kan göra är att hoppas på att tekniken förbättras så att man inte behöver båda ögonen för att se 3D.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons