Forum Ögon


Rinner vatten i ögonen

Jag har frågat min ögonläkare som opererade mig för starr för ett år sedan och optikern men ingen har någonsin hört talas om mitt problem. Eftersom detta började för så där 5 år sedan, har det ingenting med starroperationen att göra.
Helt pötsligt börjar det rinna vatten i båda ögonen. Det är ingenting som rinner men det känns så. Inte rakt fram på pupillen utan på sidorna och det är rikligt. Det händer 3-4 gånger i månaden, lika ofta när jag är ute och går, men också när jag är hemma.
Det gör inte ont. Jag är 74 år gammal.
Vad kan det vara för problem.
Tack
Kalle

Det verkar som att jag kommit på det professorer, överläkare och vanliga läkare missat.
För en vecka sedan blev jag blind på höger öga som varade i någon timme innan synen återkom.
Jag trodde jag hade fått en propp men på St:Göran Avd32 visade röntgenplåtar på att jag hade förträngd halspulsåder som enligt överläkaren gjorde att syresatt blod inte kom in i ögat.
I går morse började rikligt med rinnande vatten forsa i ögonen på mig som varade  i 20-25 minuter, längre än normalt. Då först började tioöringarna ramla på plats. Problemet måste ha med denna förträngda halspulsåder att göra.
Vi vet, att om man ofta tar blodprover i armarna, så drar ådrorna ihop sig och levererar inget blod vid provtagningarna. Det hände mig, så i väntan på att få en PicLine inopererad körde man upp mig på N23 på Thorax och lät en kirurg inoperera en kanyl i halspulsådern som åkte ur på nätterna när jag sov, så man blev tvungen att göra om operationen flera gånger. Då blir min fråga. Hände samma sak med min halspulsåder som med ådrorna i armarna att den stacks sönder av allt stickande och ströp blodtillförseln som nu åsamkar mina problem..
I förra veckan kunde vi läsa och se på TV-nyhetena att 4 av 5 män över 65 år har förträngda halspulsådror.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons