Forum Ögon


problem med svidande/torra ögon

Har fått problem med ögonen sedan över ett halvår tillbaka. Har svidande/torra ögon jätteofta. Har varit hos ögonläkare ett flertal gånger och de säger att mina ögon är helt normala, d.v.s. tårvätskan och tårfilmen är bra. Trots detta känner jag obehag i stort sett hela tiden. Jag har provat flera olika ögondroppar men de hjälper bara för stunden. Någon som har någon idé om vad detta kan orsakas av? Eller har föslag på vad som kan hjälpa?

Svar till alla som lider av svidande ögon: Kanske har ni samma problem som jag hade. Inga droppar hjälpte och läkare hade inga förslag till bot. Jag blev bra efter ca 25 års tilltagande sveda och det var ca tre veckor efter det att jag hade slutat äta gluten. Det är nu drygt tre år sedan. Det är ju inte farligt att testa. Köp glutenfritt bröd och använd potatismjöl till redningar. Jag övergick också till laktosfri mjölk. Det är viktigt att inte fuska medan du prövar, sedan kanske du kan fuska ibland.


Hej! Om du inte redan gjort det, ställ gärna din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga Doktorn: http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Kanske kan någon av Netdoktors experter ge dig svar? Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Kanske borde du också testa att gå till en annan läkare. Kanske till och med utomlands då läkarna i Sverige inte kan något om torra ögon och inte heller bryr sig. Tårvätskan i ögonen kan visa sig vara helt normal om man gör shimmers test (om det nu är ett av testen du gjort) fast så inte är fallet på riktigt. Man kan göra testet med bedövning och det visar förmodligen för lite västka i ögonen och man kan göra utan bedövning men då kan testet visa för mycket vätska än i verkligheten på grund av irritation plus att det kan skilja väldigt mycket mellen människor av olia anledningar vissa mer känsliga an andra osv...


Jag lider av Torra Ögon ,brände mig starkt i solen, har levt med detta i flera år nu känns det som , har använt Viscotears och annat , men det känns varken bättre eller sämre, hemska är att det smärta enormt i Högra Ögat, ta psykiskt också och leva med detta. ska in till Karlskrona sjukhus i Januari , då jag tycker mer än en Ögonklinik kan titta på mina Ögon. i kalmar län , säger dom att det är bara Torra Ögon , kan det vara mera inblandat tro ?? jag har glasÖgon och så men känns likadant , vad jag än gör så gör det varken bättre eller sämre , helt konstigt. Lidande är ett sant ord för detta. ska man undvika Bröd helt och hållet , och pasta osv ??? Tack på förhand..


Jag går på Medicin för mitt Ögontryck , annars hade jag LASAR ÖGONEN , för längesen , det går ej lasar ögonen när man har medecin , har läst att man slipper torra ögon om man lasar ,men kostar en rätt mycket pengar , men kan vara värt det garanterat. men kanske beror på olika människor om man slipper Torra Ögon , efter en Laser operation.


Fick problem med mina ögon när jag började att medicinera mot diabetes. Metformin, närmare bestämt men ingen tror mig. Tar allergi-droppar och nån salva men det går inte över. Måste vara allergisk mot metformin, tror jag själv.


Jag har slutat med bröd nu , kan ju inte bli värre i alla fall , men att vara vaken en vardag för mig är inte specielt skönt , smärta i högra ögat typ svider grymt , trots att jag tar mycket droppar för torraÖgon + att dom blir röda väldigt lätt , kan tror man använder droger , inte kul det här , lätt för en läkare att säga = du har torra Ögon och skicka hem en med droppar , jävligt slappt arbete av dom. om jag tar droppar eller inte , så blir det varken bättre eller sämre , samma skit ! , trött på det här , hoppas Karlskrona sjukhus ser något mera än Kalmar. annars vet jag inte utvägen i mitt problem. Undercover: Byt medicin Snabbt !!


Att skiva 2 Gurkbitar och Lägga på var Öga och vila i ett Mörkt rum i typ 20 minuter är skönt för stunden om man har torra Ögonen , väldigt svalkande , har jag börjat med :-)


Jag bara undrar om någon av er tar omega 3 fiskolja ? Det kan hjälpa lite 1-3 piller per dag efter någon vecka (eller veckor ska det börja hjälpa). Vatten är också bra. Glöm laseroperation ALLA som opererar sig får torrare ögon efteråt. även om alla inte lider av det efteråt, men det hjälper knappast om du redan har torra ögon. Då blir det värre! Gud vilka idioter till läkare som inte tror på att du får torra ögon av medicinen det är en extremt vanlig biverkning (förmodligen den vanligaste). Tror dom inte heller att diabetes kan orsaka torra ögon ??? Kolla upp allergimedecinen kan också ge torra ögon som biverkning men är du allergisk så ska du ju naturlitvis ta den. Socker och alkohol är inte bra för ögonen heller. Antioxidanter är bra typ grönsaker osv...


Undercover, glömde skriva att du kanske ska kolla upp om du kan byta medecin om det är den som ger dig allergiska reaktioner.


Kanske skulle lägga till att omega 3 tillägg inte alltid ska kombineras med andra mediciner om man nu tar det.


Jag tar Omega 3 och Näringstillskott för Ögonen typ Starka Antioxidanter , och äter mycket fisk , och droppar massa Optive Droppar typ 10 per dag eller mera ibland det beror på , men allt känns bara bra för stunden. Japp , ska begära att byta medicin , har den som är en av den starka medicinen , jag sa till dom i kalmar att jag kanske testa att byta men fick inte , dom tyckte jag skulle hålla på med denna Travatarn. det är lidande att leva med detta , ska in nu i Januari till Karlskrona och se vad dom kan erbjuda , ska begära att byta medicin , tänk om medicinen gör en del i detta , så man går här och lider i onödan. att leva utan Alkohol vill jag ej det är ju ett nöje när man går ut och så. men jag har slutat att äta bröd och undviker mycket Mjöl.


Det är mycket som inte bra för Ögonen , men man vill också leva normalt och inte lägga halva sin tid och pengar på ögonen och endå händer det inget , man typ märker att inget blir bättre. visst Travatarn medicinen hjälper mot ögontrycket , men om jag använder fel nu och får torra ögonen av den så är det skit !


Måste väl finnas särskillda behandlingar för torra ögon som bara en Läkare kan göra ??? istället att man droppar själv med sina Optive droppar eller vad man nu använder.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons