Forum Ögon


Ont bakom ögonen "knivhugg" vid fokusering

Hej allihopa,
Jag har börjat bli ganska trött på mina ögonproblem som påverkar mitt liv väldigt mycket.
Symptom: jag känner skarpa "knivhugg" bakom ögonen, oftast är det när jag fokuserar på något som är nära och sen något som är längre bort och vice versa. Jag har haft detta i flera år nu, varit hos optikern och hos ögonläkaren som gjort alla möjliga mindre bekväma prov men alla säger att jag har perfekt syn och inget fel hittas. Jag kan sitta vid en dator i 10 timmar om det behövs och så länge jag tittar på skärmen är det sådär okej men tittar jag på blomman bakom eller ut genom fönstret så hugger det till och det är riktigt obekvämt. Jag blir illamående, får yrsel och spänningshuvudvärk och nacken är alltid väldigt stel när detta är som värst. Vissa dagar kan jag inte annat än att ligga i sängen i totalmörker. Jag har märkt att det oftare bli så här om jag är lite trött eller bakis men jag lever med detta även om jag sover gott och är fri från alkohol och andra droger i månader så det verkar inte ha med det att göra heller. Jag har testat med ögondroppar och andra smörjande medel men inget hjälper. Jag tycker att min syn är väldigt bra på båda ögonen, inget suddigt eller så. 
Någon som upplevt liknande eller har ett hum om vad det kan vara? Vågar inte googla mer då jag alltid landar på att det är MS men det tvivlar jag starkt på. Jag är öppen för alla möjliga ideer, spekulationer och gissningar.
Tack i förhand till er som orkar läsa detta.
Mvh Jonas L. 
 

Hej,
 
Jag har levt med knivhugg (stickningar som känns som 1000 nålstick i ögonen) i över 10 år, är 33 år idag. Mina problem börjar varje dag när jag vaknar. Har sådan enorm smärta bakom ögonen, som värst vid kraftig ögonrörelse. Men jag till skillnad från dig kan inte fokusera på dataskärmen mer än ett par minuter innan det börjar svida och göra ont. Och tänk att jag jobbar vid datorn 8-9 timmar per dag.
Har ALLTID ont i nacke och rygg och på helger händer det ofta att jag är sängliggande en hel dag då värken i ögonen och ryggen blir extra förlamande (eftersom jag tror att kroppen "tillåter" sig själv att uppleva mer smärta pga mindre stress och krav på fokus på helger) Jag blir också mycket sämre om jag druckit nån kväll, eller om jag gått och lagt mig lite senare, samt om jag gått upp senare än vanligt nån dag.
 Jag får också ofta kraftigt pulserande i huvudet och ögonen och många ggr känner jag att jag inte har balans i huvudet, det är nästan dimmigt i huvudet på mig och jag känner mig inte klar. Lite svårt att förklara tyvärr
Har varit hos neurologer, gjort MR (visade inget) tagit starka muskelavslappnande medicin i 2 år utan att hjälpa. Så jag slutade med medicinen och sökte upp ögonspecialist för fjärde eller femte gången då de tidigare inte funnit något fel i mina ögon förutom något litet dåligt syn. (glasögon hjälpte mig aldrig så jag slutade använda dem)
Denna gången blev jag skickas till en ortoptist som är specialist på skelning. De ansåg att jag har en dold skelning som orsakat mig så mycket smärta och spänningar i kroppen senare år, jag fick betala flera tusenlappar för prismaglasögon som inte heller har hjälpt mig. Så nu känner jag att detta är ett handikapp som påverkat mig och hela mitt liv.
Några andra som känner igen symptomen?
Sara

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons