Forum Ögon


Irriterande ljus i ögat

Jag brukar se svarta prickar flyta omkring ibland i ögonen, mest mot ljus "bakgrund". Men nu de senaste veckorna, kanske 3 som högst, har jag börjat se nåt vitt sken som bländar till i ögat som far omkring, snabbt, och försvinner snabbt, först trodde jag att jag blev bländad av min piecring eller glasögonen, har bytt ring och jag får det även utan glasögon, och nu denna veckan kommer det allt oftare, mer tätt inpå. Svarta prickarna har jag inte sett på ett tag. Vad kan detta vara? Vi har ögonsjukdomar i släkten, min mamma ha nån form av ögonsjukdom som hon går på behandling nu, men det är inte samma symptom, hennes syster har grå/grön starr samt nån sjukdom som gör hon ser tunnelseende bara, och det har även hennes barn fått ärva.

Jag har liknande symptom! En ljuskälla mot en relativt mörk bakgrund kan framkalla ett "ljussken" i en del av det högra ögats perifera synfält. Varar en bråkdels sekund. Jag anser mig ha försäkrat mig om att det inte har något med glasögonen att göra. De svarta "dammkornen" uppträder också i det högra ögat. Kan orsaken vara en tryckförhöjning i ögat? Vilka andra symptom kan förväntas vid förhöjt tryck i ett öga?


För 2 dagar sedan fick jag plötsligt svarta prickar framför ena ögat och efter ett par timmar blev det trådar som flöt omkring framför ena ögat. Jag fick också några gånger blixtar som var vita. Jag åkte till ögonakuten eftersom jag blev orolig. 1 1/2 år innan blev jag gråstarropererad. Det hade inget med min tidigare gråstarroperation att göra. Det var glaskroppsavlossning. Det finns inget att göra åt det. Doktorn på sjukhuset var stressad och det var inte mycket jag fick veta mer om det. Jag undrar hur länge dom där trådarna som liknar en spindel med olika tjocka ben som far omkring precis hela tiden. Det gör inte ont men är väldigt irriterande.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons