Forum Ögon


Hål i gula fläcken

Är det någon som har erfarenhet av operation av ett hål i gula fläcken. Själv har jag inte fått tillbaka min korrekta syn eftersom jag fortfarande ser buktiga linjer med det opererade ögat. Vill gärna komma i kontakt med någon som kan ge mig ett tips om vad jag ska göra. Jag har bytt glasögon efter operationen, vilket inte hjälper.

Jag ska bli opererad för hål i gula fläcken om ett par veckor och har en del frågor både kring operationen i sig och resultatet av den. Innan operationen - såg du då både suddigt och krokiga linjer? Har det blivit någon förbättring av synen efter operationen? Är det suddigt i synfältet? Om synen har förbättras, hur länge efter operationen dröjde det innan synen blev bättre? Hur många dagar efter operationen behövde du ligga med ansiktet nedåt? Smärta vid/efter operationen? Tacksam för svar!


Oj, jag har väntat så länge på att någon skulle höra av sig om denna sjukdom och har tyvärr inte sett dina frågor. Svarar ändå nu på dina frågor och hoppas du har nytta av dem. Jag såg krokiga linjer och så var det precis som bokstäverna försvann och kom tillbaka. Jag ser fortfarande krokiga linjer efter operationen och det gör att min helhetsbild inte blir korrekt och jag tycker det är svårt när jag är på sta´n eller på andra öppna platser då jag inte tycker att jag ser riktigt bra. Hemma går det bra, även när jag kör bil, alltså när jag befinner mig i mindre utrymmen ser jag bättre. Jag tycker inte min syn har förbättrats på de 5 år som nu gått sedan operationen. Sköterskan sa att hon haft en patient vars syn hade ändrats till det bättre inom 5 år från op. Därefter trodde hon inte att det sker någon förbättring. Jag behövde inte ligga på magen men fick ha tennisbollar i trosorna för att inte hamna på rygg, ca 3 v tror jag. Jag hade inte ont efter operationen. Troligen blev väl inte min op helt korrekt trots att den utfördes av en expert. Jag har tyvärr inte pratat med någon som gjort denna operation så jag vet inte någon annans resultat. Vill hemskt gärna höra hur det gått för dig?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons