Forum Ögon


Forumtråd: Grymlig syn ibland på ena ögat

Hej
För ett par år sedan märkte jag att min syn blev konstig. Jag fick speciellt problem vid vintertid att titta på tv bla. Det var väldigt svårt att beskriva då för att det kom och gick i korta perioder. Gick till både optiker och ögonspecialist utan att de hitta något. Symtomet blev tydligare med tiden och till slut så var det mitt vänstra öga kunde jag konstatera. Min syn blir suddig/grymlig ibland och med tiden blivit mer och mer. Nu är symptomet där nästan hela tiden. Jag har sökt hjälp på många ställen men ingen hittar något fel. Vart hos flera optiker (inga synfel) ser perfekt enligt dem. Vart på Karlshamns och Karlskronas lasarett (ögon) hittar inga fel och de har ingen aning om det kan vara. Men samtidigt tycker jag att de inte tagit mig på riktigt allvar.
Jag märker att symtom blir värre vid läsning och ansträngning. Särskilt när jag böjer huvud neråt och typ läser något. Höjer jag huvudet kan det försvinna.
I början kunde jag blinka bort symtomet men det är svårare nu. Då kunde jag se grymlig på vänster öga sedan blinka ett par ggr så försvann detta ett par minuter sen kom det igen.
Även i början när jag fick detta symtom så fick jag alltid huvudvärk men nu har väl jag blivit så van så kroppen har ställt in sig på det. Inte vet jag.
Jobbigt är det iallafall.
Vill så gärna ha hjälp med att få resa på vad som är fel på mitt vänstra öga och varför det beter sig så.
Har provat massa olika ögondroppar men ingen hjälper.
När jag googlar så läser jag om näthinnelossning? Kan detta stämma in på mig? Eller vad kan det vara och vem ska man vända sig till som tar en på allvar.
Snälla hjälp mig.
Mvh Emil

Hej Emil!

Har du även något av dessa symptom?

• spänningar / ont i nacke, axel, övre delen av ryggen?
• ljuskänslighet?
• torra / trötta ögon?
• lätt yrsel / hjärndimma?
• lätt illamående?
• annat?


Hej Emil!

Dina symptom låter som dold skelning.

Dold skelnig kan ge massor olika symptom, varav huvudvärk och dimig / oskarp syn är exempel.

OBS! Du bör uppsöka skelningsexpert (Ortoptist) för att undersöka detta. optiker och ögonläkare har sällan tillräckliga kunskaper eller metoder / instrument för att identifiera skelningen.

Speciellt vertikal skelning är svårt att upptäcka då den ofta är mycket liten.

Jag själv har dold skelning och har haft precis de symptomen du beskriver, plus mycket annat.

Lycka till!


Hej!

Det låter som du har problem med dold skelning. Det kan ge dålig synskärpa på ett eller två ögon när man ändrar fokus från nära till långt håll. Även huvudvärk är vanligt, speciellt vid läsning och närarbete.

Du måste kolla hos skelningsexpert (Ortoptist) för att konstatera detta, vanliga synundersökningar är inte tillräckliga.

Lycka till!


Hej!

Det var längesedan du skrev detta, men jag undrar om du någonsin upptäckte vad det var? Har nämligen exakt samma problem.
Kunde lika gärna ha skrivit inlägget själv, in i detalj.

Allt gott!
Mvh Sol


Är man runt 50 år, då kan man misstänka Grå Starr som är lätt att ordna genom att ögonläkaren byter ut den grumliga linsen och sätter dit en ny. Op tar 15 minuter.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons