Forum Ögon


Forumtråd: Flimmer i synfältet!

Tänkte att medans man väntar på att få komma tillbaka till ögonläkaren för att göra ett synfältstest och färgseendetest höra mig för om det är någon annan som känner igen sig lite så man kanske får ett hum om vad det är en annan lider av!Har väldigt mycket fläckar i synfältet, på båda ögonen och i hela synfältet, (följer synen), har även flimmer i hela synfältet, båda ögonen som syns hela tiden men blir mer märkbart mot ljusa eller mörka ytor, och då det är natt och mörkt i lägenheten så är det typ det enda jag ser!Fläckarna fick jag iaf höra efter en undersökning hos ögonläkaren att det är så en del kan ha, att man kan ha som skräp som ligger i ögonvätskan (kommeri nte ihåg exakt)Men flimmret i synfältet menade han på att det kan vara något som ögat ser som men egentligen inte finns där!Och md det syftade han på att det låter mer som att det skulle vara något med mina synnerver.Dock ville han göra alla tester dom kan göra på ögonmottagningen innan dom skickar iväg mig till neurologen (som jag varit hos tidigare för andra besvär)Så nu till frågan, är det någon som känneri gen sig i detta och har ett svar på det hela?

Jag känner igen  symtomen.Att man har prickar i ögonen särskilt när man tittar mot ljuset har jag haft sedan jag var ung är vanligt.Det där med flimmer kommer hos mig när jag är trött har varit igång mycket.Känns obehagligt kan inte se på tv. t.ex och det kan vara i ca. en kvart.Tydligen en början till migrän säger läkare.Har undersökt mina ögon hos spesialist och allt var bra,ser utan glasögon och är 80 år.Ellaif.
 


kan jag uppdatera hur det går för mig iaf =) fläckarna var tydligen som skräp i vattnet inne i ögonen som kan bli tdligare ju äldre man blir och dte var inget farligt men man fick lära sig o leva med det!Flimret däremot visste han inte riktigt, så jag ska få komma tillbaka dit och göra flera tester innan dom ska skicka mig till neurologen då han eventuellt trodde att jag kan ha något fel på synnerverna, och det var med insikt i min journal vad jag haft för problem senaste året.


Fläckar, klumpar och trådar fick jag för några år sedan på ena ögat och det var glaskroppsavlossning. Inget att göra åt sa ögonläkaren. 


Jag hade sånt flimmer i ett par månader. Det flimrade speciellt i vänster ögas yttre synfält, men även i det högra ögats yttre synfält ibland. Det var värre när jag var stressad. Jag ringde sjukvården och de ville jag skulle röntga hjärnan. Men innan jag hann göra det åkte vi på semester i fjällen. Då försvann det och kom aldrig tillbaks! Jo, det har flimrat till litegrann nån gång efter det, men det har varit när jag börjat bli stressad igen. Så för mig var det stressrelaterat!


Hej
Ser att tråden är 2 år gammal men hoppas ändå att jag ska kunna få svar :-)
Jag är en kvinna på 36 år som känner igen mig precis i det bastrixer skriver ang flimret. Jag har haft liknande flimmer så länge jag kan minnas. Svart är inte riktigt svart och vitt är inte riktigt vitt så att säga. Känns som att man har en "pixlad" skärm framför allt man tittar på. Jag får ibland migrän som startar i form av synbortfall. Men det ständiga flimret gör att det känns som att ett migränanfall är pågång hela tiden.
Ingen annan har någonsin förstått när jag har förklarat denna åkomma för dem så jag är väldigt nyfiken på att höra om du bastrixer fått något svar hos neurologen på vad ditt flimmer kan bero på?
Tacksam för svar


Evegbg. Läkarna borde läsa inlägg som dessa för närmare sanningen kan dom knappast komma, men förmodligen finns det lika många diagnoser som det finns patienter.
 
För tio år sedan började vatten att forsa inne i båda mina ögonen några gånger varje år, men det fanns inget vatten.
För 4 år sedan slocknade mitt högra öga några minuter innan synen kom tillbaks.
Jag utreddes för TIA och fick halspulsådrorna röntgade och även ögonläkare undersökte om det kunde vara ögonmigrän utan att kunna konstatera att jag led av någonting av detta.
Så nu är jag färdigutredd trots att problemen fortfarande dyker upp med jämnamellanrum. Jag är 76 år gammal.


Om man har synfel och synräster, på skärpa 0,1-0.16 med nystagmus, d,v,s ofrivilliga ögonrörelser, finns det verkligen inget man kan göra?


Hej!
Mina "bananflugor" beror enl ögonläkare på glaskroppsavlossning som tydligen blir vanligare ju äldre man blir. Flimret framför TV:n och när jag läser har blivit betydligt bättre med geléögondroppar flera gånger om dagen. Läkaren sade att min tårfilm var för tunn.


Hej! Läste detta från S:t Eriks ögonkliniks meddelanden. Se nedan.
 
Besvär
Prickar eller fläckar, så kallade grumlingar, i ögonen som stör synen är vanligt. Ofta är besvären ofarliga och går över av sig själv.
Grumlingar i ögonen finns hos nästan alla människor , även hos unga och helt friska personer. Din synskärpa försämras inte men för några kan grumlingarna vara störande.
Grumlingar i ögonen är en naturlig del av åldrandet och för det mesta helt ofarligt. De är vanligen grå-svarta och halvt genomskinliga. De kan ha olika form och storlek:

prickar
fläckar
flugor
streck
maskar
nät.

Du ser grumlingarna tydligt om du tittar på en ljus bakgrund, till exempel en vit vägg.

Diagnos
Grumlingar i ögonen är för det mesta helt ofarligt och bara en naturlig del av åldrandet.
Men det kan finnas allvarliga orsaker som kan leda till bestående synskada. Du ska kontakta en ögonläkare inom de närmaste dagarna om:

Du plötsligt börjar se nya grumlingar som du inte tidigare har lagt märke till.
Om grumlingarna plötsligt tilltar.
Om du har haft grumlingar ett tag som börjar se annorlunda ut.
Om du samtidigt ser blixtar i synfältet.

Du ska kontakta en ögonläkare omedelbart om:

Om en svart tät skugga skymmer en stor del av synfältet

Orsaker
I sällsynta fall beror grumlingar i ögat på:

Att du har en glaskroppsavlossning
Att din glaskropp, när den skrumpnar, drar med sig en liten bit av näthinnan och ett hål uppstår
Att du har en näthinneavlossning
En inflammation eller infektion i ögat (uveit)
Att du har en blödning i ögat

Behandling
I de flesta fall orsakar grumlingarna inte några problem och kräver ingen behandling.
Du kan räkna med att grumlingarna minskar efter hand och att du vänjer dig vid dem. Om grumlingarna skymmer ditt synfält kan det hjälpa att titta upp och ned några gånger. Det får grumlingarna att flytta på sig.
I sällsynta fall behövs en operation
Om dina grumlingar inte minskar efter hand eller om de påverkar din förmåga att se kan vi överväga ett operera dig.

Mer information
Glaskroppen
Glaskroppen är den genomskinliga geléartade vätska som fyller ut ögat invändigt. Ju äldre du blir desto mer skrumpnar din glaskropp. När din glaskropp skrumpnar bildas grumlingar. Dessa syns som flugor, streck, maskar eller nät som flyter framför ögat. Även unga och helt friska personer kan ha grumlingar.

 
Faktagranskad av överläkare Leif Tallstedt


Hej!
Min sambo lider av ögonmigrän, kanske? Hans syn försvinner från vänstra ögat då och då i ett par minuter. vi har varit och träffat läkare som har undersökt hars ögon, tagit bilder på både huvudet och ögonen . Dom trodde att det kunde ha varit TIA attacker och han fick Trombyl som förtunnar blodet. Han har ändå lidit av att synen försvinner trots läkemedel. Någon som har samma? Har ni blivit undersökta av ögonläkare? Tack för svaret!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons