Forum Ögon


Dimsyn och

Har under ett par månader haft problem med ögonen, främst det vänstra.
Under hela mitt liv har jag haft svårt att blunda vilket i sin tur medför uttorkning.
I vaket tillstånd är det inga problem, men när jag sover så öppnar jag omedvetet ögonen och sover så i flera timmar.
Ögonen blir torra och jag får sår som ibland blir infekterade.
I mars beslöt dom sig för att operera mina ögonlock så jag kunde blunda ordentligt, dom sydde igen några millimeter av yttre och inre ögonvrå. Detta hjälpte några veckor, sen vaknade jag en morgon med blodsprängt och varigt öga igen.
Jag åkte in till akuten och där fick jag veta att jag hade ett sår i hornhinnan igen. Jag fick Kloramfenikol som jag skulle droppa ett antal gånger varje dag i en vecka tills jag skulle på återbesök i slutet av veckan. Infektionen hade gått ner och såret såg bättre ut, så jag behövde inte droppa mer. Detta varade kanske 3 veckor, sen var olyckan framme igen. Jag åkte åter in på akuten och fick denna gången Oftaquix droppar. Dessa tar jag än idag tills jag ska på återbesök den 19:e maj. Jag har hitills inte haft några problem i form av röda eller varande ögon. Däremot så har jag en mild dimsyn, det blir värst i ljusa miljöer, t ex utomhus eller i rum med starka lampor. Ibland varierar dimman, vissa dagar kan det vara jättelite och andra dagar kan det vara mer. Och om jag tittar direkt i en stark ljuskälla så blir ljuset som en prisma ungefär. Det blir en corona i alla regnbågens färger om jag t ex tittar på en gatlykta. Jag har hela mitt liv varit ljuskänslig, men nu känns det som det blivit värre. Jag måste iofs inte dra ner alla persienner jag har, men om jag sitter direkt i ett fönster med solljus så blir jag så bländad att tårarna rinner. Åter till dimsynen och prisman. Jag tog upp detta med senaste ögonläkaren jag var hos och han sa det berodde på att min hornhinna var förtunnad av alla uttorkningar. Detta behövde inte ha hänt just nu, utan kunde ha byggts under mitt liv.
 
Då undrar jag, måste jag göra en hornhinnestransplantation, eller kan dimsynen och prisman gå över av sig själva med eller utan medicin?
 
Tacksam för svar. Jag försöker vänja mig vid detta men nu börjar det påverka mig psykiskt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons