Fråga doktorn

Fråga   Njurar & urinvägar

Fråga: Kissar på mig flera gånger per dag

Hej,

Jag är en kvinna på 30 år och kissar på mig flera gånger i veckan. Jag kan inte hålla mig, många gånger och det är som att jag får "signalen" precis när det är dags att tömma blåsan. Så det har blivit så jobbigt nu att jag hinner bara få av mig mina skor så de inte ska bli förstörda, som byxor och underbyxor blir.

Så jag har stått i trappor och affärer och mitt i centrum av stan och bara kissat ner mig. Jag har inget annat val längre. Jag har sedan jag var liten haft problem med anstängningsblåsa. Vid hosta, hopp och skratt. Men det har alltid löst sig med trosskydd.

Jag har alltid hållt mig för jag har aldrig kunnat gå på offentliga toaletter. Det är nu övervunnet. Jag måste gå på toa innan jag kliver på bussen, direkt när jag kommer av bussen och ha en egen toalett på min arbetsplats. Ofta måste jag ta turer inom buskage för att lätta på trycket för att inte kissa ner mig så långt hemifrån.

Jag äter medicin, men har haft de här problemen långt innan jag började äta medicin. Efexor Depot och stesolid är de jag tar sedan ett år tillbaka. Jag har även problem med att känna av när nummer två ska göras. Så olyckor har inträffat några gånger med det också. Men inte lika ofta som tömningen av blåsan.

Jag äter inte regelbundet, men dricker ca 50cl vätska under en arbetsdag och lika mycket när jag kommer hem. Så ca 1-1½ liter vätska om dagen. Jag sitter nu och gråter för idag har jag kissat på mig tre gånger och det blir tionde gången den här veckan, vilket börjar bli "vanligt" nu.

Jag har provat Tena binda med 4 "droppar" det hjälper inte. Jag VILL inte vara 30 år gammal och gå med blöja!! Jag drar mig från det lilla sociala liv jag har. Går aldrig i affärer längre. Och jag vill inte ha det så här mer.

Vad ska jag ta mig till?

P.s Den senaste tiden har jag haft mycket smärta också när jag har kissat små droppar i "bindan" så jag misstänker blåskatarr/urinvägsinfektion men de på vårdcentralen sa att jag inte hade urinvägsinfektion. Men inget mer. De gick inte vidare med någonting. D.s

Svar:


Hej!

Du beskriver ett så omfattande problem, att jag absolut tycker att du skall söka gynekolog för undersökning och utredning.

Det finns mycket man kan erbjuda dig, så tappa inte hoppet!

( Det här är inget vi klarar av med goda råd på nätet).

Vänligen,
Roland Strand

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.