Forum Njurar & urinvägar


Forumtråd: Ont i njuren av sötningsmedel?

Hej!

Jag har sökt åtskilliga gånger och hitter ingen information alls som skulle kunna passa.

När jag dricker Eldorados saft (E950, E951) så får jag nästan omgående(kan dröja någon minut) ont i njuren eller ett område i närheten av det. Det är en väldigt obehaglig smärta och väldigt lokaliserad och jag behöver inte ens dricka ett helt glas.

Jag kan inte påminna mig om att jag upplevt detta när jag intagit något annat, men dricker inga lightprodukter. Fast jag blir nästan direkt kissnödig av saft, även hemmagjord. Men går jag och kissar så kommer det bara droppar.

Dricker jag vanlig läsk(t.ex. Coca Cola) så har jag aldrig upplevt detta och det verkar som att jag kan dricka mer av vanlig läsk än ens vatten innan jag behöver kissa och det är endast då jag intar läsk som jag efter kissar ordentligt. Men jag dricker knapt aldrig läsk, blir kanske ett eller två glas i månaden om man slår ut det. När jag väl dricker är det i samband med socialt umgänge och blir upp till tre till fyra glas.

En normal dag då jag dricker mestadels vatten så kissar jag ofta då jag känner mig kissnödig men kissar i bara någon sekund sedan droppar det bara och får försöka tvinga ut småskvättar för att bli av med känslan av att jag behöver kissa.

Jag har även haft njurgrus men nu är det flera år sedan jag fick det sist.

Jag vet inte om sakerna är relaterade till varandra men skulle uppskatta information om vad det kan bero på.

Jag lider av social fobi så det är inte särskilt lätt att uppsöka en läkare och fråga om saker.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons