Forum Njurar & urinvägar


Forumtråd: hydronefros - vidgning i njuren

Hej. Jag har sedan våren 2013 haft problem med min njure men fick inte röntgen förrän i januari detta året och då upptäcktes en vidgning i vänster njure (den jag har problem med). Då njurfunktionen är 38% på vänster njure och 68% på höger njure beslutade dom att en operation behövdes. Men jag har ännu inte fått någon och dom fortsätter säga att cancerpatienter går före, men dom tar väl inte slut...?
jag har ringt och pratat med dom men dom blir dryga och säger att dom har av sig så fort dom har tid...
Så därför undrar jag om det är någon fara att gå med detta utan att jag blir opererad snart? Finns det risk att njuren slutar fungera helt om dom inte gör något snart?

För 11 år sedan fick jag en fibros i vänster njure. Den opererades bort och efter fler a undersökningar och kontroll av krea-värdet samt även datortomografu syns den inte mer än som en skugga. På mina frågor hu farligt det är svarar man alltid att det räcker bra med endast en fungerande njure. Så du behöver nog inte vara så orolig. Jag är kvinna och fyller 84 år i februari nästa år. Viktigt är att regelbundet kolla kreatininvärdet! Stå på fig!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons