Forum Njurar & urinvägar


Forumtråd: Besvär efter njurstensoperation

Förra veckan (torsdag 24/3) var jag inne och fick en njursten bortopererad, den hade satt sig i nedre delen av urinledaren på vänster sida. Blev sövd och de plockade bort den via urinröret efter att ha sprängt den med laser. Fick dessutom en stent satt i urinledaren som ska plockas bort inom kort (väntar på kallelse). Inte haft något illamående eller feber sen dess.
Däremot undrar jag lite om lite besvär i övrigt jag har sedan operationen. Att det skulle komma blod i urinet var väntat, liksom lite värk i vänstersidan. Nu undrar jag ett par saker om det är nån som vet.
1. Hur länge kan det ta innan det slutar blöda?
2. De senaste två dagarna har det kommit lite levrat blod (tror jag) när jag kissat. Är det ovanligt? De har ju varit och rotat en del i samband med operationen. Har rört mig betydligt mer de två senaste dagarna (de första dagarna efter operationen var jag ganska passiv) om det hjälper att bringa nån klarhet i det.
Edit: Har nu varit inne och fått stenten (eller pigtail kateter som det också kallas) borttagen. De sa att det händer att det blir blodklumpar i (det redan blodiga) urinet efter operation och att det inte var något att oroa sig för. Att jag var ute och rörde på mig gjorde såklart att stenten skavde något vilket gjorde att det blödde mer. Nu väntar jag bara på kallelse för en sista röntgen och hoppas att allting blir bra nu.
 
Edit2: Var inne för några dagar sen och fick stenten bortplockad, nu är jag 100% fri från besvär. Kontrollröntgen blir det i slutet av månaden
Hoppas detta kan hjälpa andra som hamnar i samma situation :)

Hej, kissar också levrat blod efter stenten. Jag har dock extremt ont, känns som mensvärk på ena sidan plus att det gör riktigt ont i urinröret. Ringde jourmottagning och de sa att smärta är normalt första dygnet då bedövningen går ut ur kroppen ganska snart efter man vaknar av operationen. Jag är väldigt stilla så stenten kan omöjligt ha tagit skada för att jag rört på mig. Hade du lika ont? Svårt dock att hålla sig Still när man har så fruktansvärt ont, Alvedon hjälper inte


Man f 56
Har laser sprängt njursten för 5 dgr sen
1:a dygnet efter var ”uthärdligt” men dygn 3-5 gör fruktansvärt ont. Äter 4OOOmg/dygn + spasmofen, men de värker ”igenom” smärtlindringen. Värker även in i abdomen. Då 0nt!
Varit tillbax till akuten 2ggr som vill utvärdera nästa torsdag!!! Pallar inte!!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons