Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Kissar ditt barn på sig i sömnen? Här är utbildningen för dig

Det finns gamla föreställningar om att sängvätning orsakas av psykiska problem eller felaktig uppfostran, men det stämmer inte. Det är i allmänhet varken barnets fel eller föräldrarnas fel att barnet kissar i sängen. Istället är sängvätning oftast kopplat till kroppsliga orsaker. Nu kan du lära dig mer om enures genom att gå en kostnadsfri utbildning.


Publicerad den: 2021-09-07

Annons

Bessie

– Genom tidigare projekt om enures har vi på Netdoktor märkt att många föräldrar, vars barn har enures, inte alltid söker hjälp av vården för dessa besvär. Det beror bland annat på att föräldrarna utgår från att sängvätningen kommer gå över av sig självt. Men enures kan upplevas som mycket jobbig för barnet och det kan i sin tur leda till psykologiska och sociala problem. Däremot är psykiska problem aldrig orsaken till sängvätning, säger Besima Aho, publisher på Netdoktor.

Med den här utbildningen Netdoktor öka kännedomen om enures, samt ge föräldrar till barn med enures viktig kunskap som kan stärka dem inför möten med vården.

– Allra viktigast är att man inte skuldbelägger barnet, istället ska man aktivt förklara för barnet att sängvätningen inte är hens fel, säger Besima Aho.

Utbildningen är webbaserad och helt kostnadsfri. Klicka här för att komma utbildningen!

 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.