Forum Stroke


Diskutera samband dåligt minne stroke?

Godafton!
Jag får återigen läsa om stroke och då vad som kan sättas i samband med stroke. Dåligt minne, hög eller låg utbildning. Ja, det är intressant till viss grad. Men vad hjälp får den enskilde individen egentligen av att läsa om det?  Med tanke på hur vi i möjligaste mån själva ska kunna medverka för att förhindra denna fruktade sjukdom  borde  det läggas större vikt på artiklar om vad vi kan göra! Jag är 76 år och har med åren fått läsa om hur många människor som drabbas. Idag, igår, ja, i flera år verkar antalet vara lika högt, 30 000 (TRETTIOTUSEN ) människor får stroke varje år!! Vad jag har hört och läst drabbas oftast de som har för högt blodtryck eller åderförfettning. ag tror, eller vill tro, att vi ska kunna påverka de här nämnda orsakerna. Jag får ofta själv vid läkarbesök be min doktor om att ta blodtrycket på mej. Jag har den erfarenheten att läkarna inte fäster så stor vikt vid att en blodtrycksmätning bör ingå vid ett läkarbesök! (egen komm.) Och viktigt att patienten får reda på sitt blodtryck och inte bara skrivas in i en journal. Jag anser också att prov bör tas när gäller blodfetter. Vi har ju statistik på det mesta idag och känner till  vid vilka åldrar på män resp kvinnor kan misstänkas vara i riskzonen. Åtminstone hoppas jag att läkarna inte är helt obekanta med det! Det skulle vara intressant vad du som läser mitt inlägg här tycker om mina åsikter? Stroke är den tredje farligaste sjukdomen och med reservation om jag har fel  den tredje vi dör i !?
Min vilja med att diskutera ang stroke är  Vi måste alla försöka hjälpas åt att inte alldeles för många människor i vårt land drabbas av sjukdomen som också kallas "Anhörigsjukdom".
Med vänlig hälsning Mariflor

Håller ned dig om att det är en vidrig sjukdom.Och att läkarna inte tar blodtrycket? Jag blir så himka arg.Här ska vi hålla reda på allt sjlv. Visst behöver vi prata om den här sjukdomen.


 
Vi, som har igenslaggade ådror och kärl behandlas med mediciner som förstör levern, njurarna och ger muskelförtvining tills vi hamnar i en rullstol. Man tar blodtryck på mig och vi som går på Waran har man koll på p/k värdet.
Är det så att jag blir blind inom kort och dement när de 20 procent av halspulsådern som ännu levererar blod till hjärnan levererar ännu mindre blod till hjärnan. Någon som varit i den sitsen och vet.
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons