Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Skillnader i rehabilitering av hjärnskador

Annons

Enligt Socialstyrelsen har många landsting en allvarlig brist på kompetenser gällande rehabilitering av hjärnskador. Kartläggningen, som genomfördes under 2012, visar att skillnaderna mellan landstingen är stora. Många landsting har brist på kuratorer, logopeder, dietister och psykologer eller neuropsykologer. Det saknas i flera fall också styrdokument och riktlinjer för prioriteringar.

– Det här är allvarligt. Många landsting behöver se över vilka kompetenser som inte finns i tillräcklig grad. För att personer med traumatisk hjärnskada ska få en jämlik vård bör möjligheten att få tillgång till insatser från relevanta kompetenser inte variera beroende på var man får sin rehabilitering, säger Christina Broman, projektledare på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.