Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Kött den största riskfaktorn för Alzheimers sjukdom

Nya rön om kött och förhöjt risk för att drabbas av Alzheimer, visar att köttkonsumtion är den största riskfaktorn.
Annons

En forskningssammanställning från USA, nyligen publicerat i tidskriften Journal of the American College of Nutrition, har sammanställt data som omhandlar kost från tio länder och data från observationsstudier om Alzheimers sjukdom och kost. Studien visar att ägg och mejeriprodukter ökar risken för att drabbas av Alzheimers, men att det är intag av kött som ökar risken allra mest.

Man tror at animalier ökar risken för Alzheimer på grund av mättat fett och en överkonsumtion av koppar och järn.

Ett tillräckligt intag av D-vitamin och ett högt intag av växtbaserad mat – grönsaker, frukt og fullkorn, minskade risken för Alzheimers sjukdom, enligt sammanställningen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.