Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Demens vanligare som dödsorsak

Samtidigt som den totala dödligheten har sjunkit de senaste 20 åren har dödligheten i demenssjukdomar ökat.
Annons
Annons
Annons

År 1987 dog omkring 100 av 100 000 invånare av demenssjukdomar. År 2013 var motsvarande siffra 400. Ökningen skulle delvis kunna förklaras av att läkare har blivit alltmer benägna att rapportera demens som dödsorsak, skriver Läkartidningen.

Hjärt- och kärlsjukdomar är fortfarande den vanligaste orsaken till död. 38 procent av kvinnor och 37 procent av män dör av hjärtkärlproblem. Färre dör dock av denna orsak nu jämfört med i slutet av 80-talet.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar 2014-08-22 17:08 (9 år sen)

  Svårt diagnosticera dödsorsaken med demens och andra störningar samtidigt, de går ju ofta hand i hand.
  Allt större uppmärksamhet för att bromsa demenssjukdomar ges nu i nyare studier om antocyanerna ´som finns i extrakt av blåbär med så kompletta näringsämnen som möjligt samtidigt närvarande. Skrivs mycket i USA om det.
  Gruppen äldre som sådana får ofta näringsbrister och obalanser just på grund av demens tillståndet, dessa brister påskyndar utvecklingen och hela fysiken samt immunförsvaret. Om det ingår extrakt från tallbark som vidgar trånga blodkärl, får man en främjad cirkulation i hela hjärnan och även ut i ögonen hjärnans yttersta del.
  Det anses bromsa utvecklingen och främja immunförsvaret.
  Jag abonnerar gratis på nyheter från USA bl.a. denna:NutraIngredients-USA <newsletter@nutraingredients-usa.com>


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons