Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Myndighet varnar för trasiga hjärtstartare

Hjärtstartare har de senaste åren dykt upp i alltfler offentliga miljöer, men nu har Läkemedelsverket fått signaler om att apparaterna inte får det underhåll de kräver. Nu varnar myndigheten för dödsfall som en konsekvens av dåligt underhåll.
Annons

De flesta hjärtstartare behöver kontrolleras och underhållas med jämna mellanrum. Dessutom har både batterier och elektroder en begränsad livslängd. Om det slarvas med underhållet av maskinerna kan konsekvenserna bli allvarliga.

I en artikel på Läkemedelsverkets hemsida informerar myndigheten nu om att det är upp till alla innehavare av hjärtstartare att underhålla apparaterna regelbundet enligt tillverkarens instruktioner. Om man får problem med produkten ska man vända sig direkt till tillverkaren, som är skyldig att undersöka problemen och även rapportera det inträffade till Läkemedelsverket. 

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.