Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


Vill veta mer...

Hejsan på er! Jag är mamma till en pojke på 9 år som kommer att utredas för ADHD... Skolan har varit toppen på alla sätt och vis, vi har haft tur så här långt=) Och min lilla kille är så klok och är helt införstådd med det hela. Jag tänkte höra med er som har lite erfarenhet och så om ni har något tips..vad som väntar och så.. Ha det gött alla!

Hej! Varför tror ni att grabben har ADHD? Tips och råd finns massor,, men det viktigaste nu är att du och grabben " make syskon mm" går igenom utredningen, och sen utgå där ifrån. Hoppas det blir bra, kossarosa hör av dig om du har frågor..


Har en son som nu är 17 år, han fick sin diagnos när han var 7-8 år. Mitt bästa råd som jag kan komma med är: rutiner, scheman. Lugn och ro omkring honom så gott det går. Undvik "stimmiga miljöer", försök tillsammans hitta strarergier för hur han ska kunna "stänga av" när det blir för mycket... Talböcker och musik har varit en bra gjej för min son när han behöver varva ner. Önskar er lycka till och njut av din speciella son!


hej! Jag är mamma till en son som är 13 år, vi fick diagnos när han var 8 år. Efter ca ett år började vi att medicinera han med strattera, vilket gjorde stor skillnad för han. Jag kan säga att det inte var ett lätt beslut att fatta! Man tror någonstans att allt ordnar sig, men så blev det inte. Det blev bara jobbigare för han i skolan på fritiden, skolan har alltid varit toppen och varit delaktiga. Jag har alltid varit mamma som har fått vara med överallt när de andra föräldrarna har kunnat skicka i väg sina barn på träning eller på gården så har jag fått vara där. Har väl varit rädd för att det ska hända något, för jag visste precis vad som kunde hända. När min son fyllde ca 10, kunde jag börja se att han kunde klara av många av de sakerna som han haft svårt för själva i innan. Och det märkte han själv oxå. Vi fick en resurs fröken till han i skolan, vilket man sa att hon var där för hela klassen men så var det inte,han har aldrig velat att andra barn ska veta att han har ADHD. Jag har alltid informerat lärare eller tränare och min famil och närmsta vänner. I dag går min son i 7:an och det funkar med kompisar och relationen mellan lärare. Men han har svårt att sitta stilla och hittar han en lucka så tar ´han den att göra något annat. Vilket oxå innebär att han ganska stora kunskapsluckor och skolan är oroliga för betygen börjar närma sig. Min oro är stor och jag tar till gråten när den faller på... Nu har skolan larmat i god tid och vi försöker att hitta en bra lösning till nästa termin. Men nu måste vi kanske oxå börja titta på en ny medicin, vilket känns jobbigt för mig och han. Men jag lyssnar på de som sitter på den kunskapen och givetvis läser jag mycket själv Jag låter kanske negativ, men jag kan säga att det här är jobbigt och känns ofta som människor inte vill lyssna och har redan dömt mig som mamma och min son. Men det finns oxå människor som är helt underbar och finns där för oss. Ibland kan man sitta i fika rummet på jobb och höra att de går så bra för andras barn i skolan, det är då jag tar min telefon och ringer min son och säger "mamma älskar dig alltid" Deras problem verkar så små.....men det är väl deras problem och de är väl stora för dem. Jag kan bara önska er lycka till och lyssna , läs, gå på föreläsningar gör allt du kan få att bättre förstå ditt barn och kunna förmedla hur det är att leva med ADHD. Jag brukar säga att min son är den allra ärligaste människa jag känner, han säger det vi andra tänker men inte vågar säga. Han säger till tanten vid busshållsplatsen att ta upp hundbajsen efter sig eller att" mamma du har gått upp i vikt" Han är mitt allt och jag älskar han... Mvh zuzett


Gud vad jag känner i gen mig i din berättelse,ZuZett har en son på 9-år,vi har kommit en bra bit i hans utredning.allt blir lättare att fårstå,bar man får en förklaring.Jag funderar om ett x-tra år skulle hjälpa honom??

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons