Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


Vi söker deltagare till en undersökning

Örebro Universitet 2010-02-01 Vill du vara med i vår undersökning? Vi söker dig som har diagnosen ADHD och är över 18 år Idag diskuteras det mycket kring diagnosen ADHD. Det finns forskare som tala om att uppväxten, och i synnerhet relationen till föräldrar (anknytningen) kan spela en roll för utvecklandet av de symtom som vi idag kallar för ADHD. Detta vill vi undersöka i en jämförelse i anknytning mellan människor med ADHD och människor utan. Undersökningen består av ett test, som tar ca 15 min att genomföra. I gengäld får du ta del av uppsatsen och resultatet Anknytning Anknytningsteori är en psykologisk teori kring vårt sätt att relatera till andra människor på. Anknytning antas uppstå i samspel med våra föräldrar eller vårdnadsgivare under de första åren av vår uppväxt. Vilka är vi? Vi är två studenter, John Beers och Jakob Forsell som läser vårt sista år på Psykologprogrammet i Örebro och i vår kommer vi skriva vår avslutningsuppsats. För att anmäla sig till undersökningen, skicka ett mail till oss till: jakobforsell@gmail.com

Hej! Har ni tänkt på att ett svårt temperament hos barnet (något som ofta finns vid ADHD) kan påverka anknytningen? Svårt att säga vad som beror på vad.


Hur förhåller sig undersökningen till det faktum att det numera är vetenskapligt bevisat att det vid ADHD förekommer en lägre nivå dopamin i de basala ganglierna, och att man därmed lyckats bevisa det man länge trott - nämligen att det finns en biologisk faktor. Eller menar ni att dopaminhalten skulle regleras av anknytningen?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons