Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


Nojjig

Har efter 1,5 års utredning fått diagnosen ADD. Har fått Concerta 18 mg att börja med. Jag har under hela livet kännt konstant oro haft ångest och är extremt nojjig. Nu börjar jag bli orolig om jag ska börja äta medicinen, tänk om jag fått fel diagos? Medicin va det enda jag blev erbjuden.  Hur märker man om concertan inte funkar/funkar? Jag vågar knappt ibland äta vanlig alvedon, har levt med en tablettmissbrukare.  Finns nån annan här med ADD som ätit concerta och har det blivit bättre?

Hej förstår vad du menar. Min ADHD utredning som var ochså ett och ett halvt år samt 8 måneder väntetid på medicin. Och när jag väl fick min medicin Ritalina 10 mg så fick jag nästan ett psykos liknande tillstånd ca 5 timmar efter intag av medicinen.
Det känns lite surt att vänta på medicinen som skall rädda ens liv med svåra adhd symtom, och första dagen man tar medicin får en ångest sådär paranoid känsla. Jag har föra självmedicinerat med amfertamin i 3 måneder för 2 år sen. Men första dagen med retalina känns som exakt ett amfertamin rus med alla de dårliga biverkningar som jag hater. Och nu kommar frågan..till mig själva. Har jag ADHD el är det bara fel medicin. Såklart skall ta det upp med min läkere på uppföljning.
Men utan jag är läkere tror jag att får man dårliga biverkningar, måste man ta det med sin läkere på en gång. Och läser man andras erfarenhet av ADHD El add medicin så det oftast ångest och oro som är den vanligasta biverkning. Och då kan man fråga sig igen om det nån ide att ta medicin som fremkaller såna biverkningar som kanske nästan är värrer än själva (diagnosens syntom).

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons