Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


Medicinering med Metamina

Hej!!! Jag undrar om det finns någon som har erfarenheter av Metamina?? Är en tjej på 24 år som fick min diagnos för några år sen. Håller just på att ställa in mig på denna medicinen. Från början tog jag 15 mg om dan och nu tar 22.5mg om dan och kommer att öka den ännu mer. Har provat andra mediciner som Strattera och Ritalin vilket inte har fungerat för mig. Vet ännu inte vad jag ska säga om Metamina.. Undrar om här är någon som kanske har vetskap om denna medicinen, som kanske använder den??

Heeej! Metamina skall vara bra har jag hört.. men den som skall vara absolut bäst är Concerta. Jag håller själv på att sätta in Ritalin..hur upplevde du det när du säger att den inte funkar? Kram Charlou. :-) Börjar misstänka att den inte funkar på mig nämligen. Om inte Metamina funkar på dig så testa Concerta.


Min erfarenhet är att Metamina har mycket mindre biverkningar och inte ger mig ångest som Concerta, Ritalin tabletter och kapslar gjorde. Det som inte är så roligt är dessa små tabletter som jag for dosera titt som tätt. Det som var bra med Concerta var att det kunde jag ta en eller två gånger per dag. det ska visst finnas depå medicin i USA som heter Adderall som är liknande Metamina. Jag skulle ha fått testa det men så la den enheten jag var inskriven på ned. Men jag ska ta upp det med min nya psykiater på mitt nästa besök.


Till Abel!!! Jag håller med om att det är många tabletter.. Som det är nu tar jag 30 mg om dan som jag sprider ut vid tre tillfällen om dan. Hur mycket tar du?? Jag är fortfarande på inställningsperioden så min läkare ändrar / höjer min dos nästan varje gång jag är där.. Det är svårt att veta hur man ska må som bäst i och med att jag bara använt denna medicinen i snart två månader När tror du att man är stabiliserad på medicinen?? Förstår att det är olika men hur lång tid tog det för dig?? Jag har hört att det kan ta väldigt lång tid. Hur vanligt är det med Adderall?? Det hade ju varit jättebra om det är som Metamina och är depå.


Till Charlou!! Conserta är nog den vanligaste eller vad jag har hört flest tar men pga av Ritalinen inte fungerade för mig ville dom inte ge mig Conserta. Dom sa att det skulle ge mig samma symtom för att dom medicinerna var väldigt lika varandra. På Ritalin fick jag ont i kroppen , kunde inte slappna av. Jag blev blev så fruktansvärt rastlös i kroppen men jag var så trött i huvudet så jag inte orkade ta mig för att göra något. Men jag kunde inte sova. Låter helt konstigt men min kropp och hjärnan ville inte samma sak det bara ledde till ångest , mycket ångest. Men alla fungerar ju olika så det fungerar ju på många människor. Jag tog inte Ritalin så jättelång tid men då så intog jag 40 mg på morgonen. Kram Nina


Hej! Är det någon av er som äter Metamina som bor i Sthlms län som har eller vet någon läkare, privat eller inte, som inte är rädd för att skriva ut just Metamina? Bor själv i Södertälje och här verkar det helt omöjligt för tillfället


Jag är från Skåne..


Hej! Har medicinerat med Concerta och Strattera en tid och tycker att framförallt Concertan ger mig de resultat jag eftersträvar. Dock inte Strattera så den är under avveckling. Har även medicinerat med Ritalina för att få en snabbare effekt men är missnöjd med den så jag undrar om Metamina skulle kännas bättre. Det kanske finns någon bättre mer snabbverkande medicin så Ni där ute som känner till något kom gärna med info. Ska också ta upp detta med min läkare. Bästa hälsningar, /Espinoza...


Jag fick just sluta med den efter ett år då jag blev paranoid och fick ångest på kvällarna av den


concerta sätts väl in innan Metamina för guds skull..och att den ska vara bäst är inte riktigt sant. Har man väldigt svår ADHD så fungerar den inte o då blir det tal om metamina..jag måste själv upp på en dos 150 för att den ens ska verka och då är det inte en bra medicin för mig.


ska tillägga att Strattera inte är en centralstimulerande med som dom övriga är..så det är många som inte får någon respons på just den:)


Hej! Jag har medicinerats med concerta nu i drygt en månads tid. och jag reagerar jättestarkt på den, saker som varit avstängda i min kropp verkar sättas igång och min hjärna tackar verkligen och tar emot concertan. Problemet är att jag är även gränspsykotisk och concertan kan förvärra de problemen, vilket har lett till att jag ökar min styrka väldigt långsamt. Vanligtvis så ökar man en gång i veckan, men jag ökar varannan eller var tredje vecka beroende på hur jag känner mig och jag har fått känslomässiga flashbacks från barndomen och andra känslor som legat blockerade.. Jag har precis kommit upp till 36mg efter ca 5 veckor. Målet är att komma upp till 52mg som tydligen är den vanligaste dosen som folk äter.


Hej! Bor i södertälje! Har käkat både stratera, ritalin samt concerta,, Nu äter jag Adderall xr som är som depå medecin som man bara behöver ta en ggr om dagen,, Ritalin och concerta fungerar för de mesta likvärdit bara de att ritalin delas oftas upp flera ggr om dagen och concerta är depå,, Metamina är likvärdigt som adderall till viss del men är ej godkänt att säljas i svensk medecinhandel,, Den är svår att få och de är hård prövning för både läkare och patient,, för att läkaren ens ska få licensen på de,, De tog nästan 1 år att få allt klart plus att att beställa och importera de till apoteket,, Adderall innehåller 2 amfetamin salter, metamina innehåller 1 . Adderall är den medecin som har hållt näst intill full effekt och stabiliserat min tillvaro allra bäst, Får välldigt sällan nu ångest oro som ofta var ett problem med de andra,, effekten höll sig kanske någon timme eller inget alls o sen när den försvann explodera min överaktivitet och gick snabbt över till panikartad oro och ångest som i sin tur ledde till ökat impulsvit beteende.. Osv.. Jag fick ofta svänga upp o ner i doseringarna perioder åt jag mycket högre doser än rekomenderat,, (under uppsikt dock obs) En redan störd sömn som jag har har dock blivit sämre,,tar perodvis större mängd av sömnpiller för att de i bland kan slå över till nära på mani iufroisk känsla trotts man bara vill sova,, men hjärnan har svårt att stänga av och varva ner för den är så fruktansvärt på!! Men de är dock rent amfetamin vi snackar om så dock i små mängder, jag tar 20mg men måste tyvärr kaske öka dosen snart,, villket jag inte är så sugen på,, får se hur de ska lösas. Man kan uppleva sig som extremt mer trött o svårare att komma i gång när man väl börjat ta den och sen plötsligt glömmer ta den under några tillfällen,, Jag tar ganska stor risk med att ta dessa medeciner då jag oxå är epileptiker så mina symtom och biverkningar ska ni inte ta som något av de vanliga osv,, Jag väljer lite mellan pest eller colera i detta fall.. Jag klarar inte mitt liv utan något av mina medeciner tyvärr,, Men De funkar inte klockrent med dem heller. Så kanske lite mer kött på benen om de kan va vär något :-)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons