Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


har jag ADHD?

Jag är en tjej på 17 år som börjar fundera på om mina symtom, som blir värre & värre, kan vara något speciellt som jag kan göra något åt? Jag är lättirriterad. Kan t.ex. inte ha diskussioner, får en krypande känsla i kroppen och vill bara slå någon, skrika eller gråta när jag hör folk tugga, borsta tänderna, smaska, och andra ljud med munnen. Jag kan knappt sitta med familjen och äta längre. Jag är otroligt rastlös, men gör ofta ingenting åt det utan ligger vid tvn och blir arg bara. Är känslig och lättstött, känner mig ofta ful och otillräcklig trots att jag vet att många förmodligen gärna skulle byta sits med mig. Har det otroligt bra hemma och i skolan. Inga koncentrationssvårigheter eller så. Utan duktig i skolan och är väldigt social och glad emellanåt, tills det att någon trycker på fel knapp och drar igång irritationen. När jag väl blir arg kan jag inte lugna mig utan blir elak och har vid två tillfällen slagit min bästa vän. Är orolig över mig själv för jag är ingen dålig människa... Tacksam för svar, kan det vara ADHD?

Vet inte , det är inte typiskt ADHD att bli så irriterad men samtidigt så kan man vara väldigt fokuserad på ljud och känna obehag av vissa typer av det. Tycker det verkar som om du utvecklar någon typ av OCD(tvångssyndrom) när det går så pass långt att du ändrar dina vanor för att du inte klarar av dom här vardagssakerna för att du känner obehag av något som andra inte ens tänker på. Så svårt att veta och det enda sättet du kan få svar på är att du vänder dig till läkare eller kanske kurator på din skola..för du behöver en utredning för att få svar. trist svar men tror att det är det enda att göra..


Tycker det lite liknar Asperger, snarare än ADHD. om du kollar lite på forum för Asperger och ADHD kan du säkert bli lite klokare på dina problem. Men just det att vara väldigt känslig för ljud, beröring, lukter och känner sig ofta inte kunna uppfylla omgivningens förväntningar. Länkar du kan registrera dig och diskutera dina problem, kan vara väldigt välgörande att diskutera med folk som har liknande problem. http://www.aspergerforum.se/ http://adhdforum.dodecagon.se/

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons