Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


concerta, erfarenheter?

Äter concerta 36 mg ätit i 5 dagar. Tycker att jag känner av yrsel, huvudvärk, slöhet=) Oranisationsförmågan och de klara tänkandet har jag inte kännt av i önskvärd effekt. Kan det löna sej att öka dosen och snabbare bli av med biverkningarna eller kan biverkningarna förrvärras? Hur länge ska biverkningarna sitta i? Berätta gärna era erfarenheter ang dos, mående osv osv=)

Trappa upp långsamt, biverkningarna kan avta med tiden. Men en del får inte önskad effekt eller så överväger det negativa det positiva. Ge det tid och härda ut säger jag. Tar ett tag att hitta rätt dos. Jag har 54 mg nu och ska stanna där några veckor sedan lägga till en påfyllnadsdos. Jag har en del biverkningar men även mkt positivt, som avslappnad, ångesten har minskats, jag sorterar intryck på helt annat sätt, kan notera detaljer. Jag kan fokusera och lyssna och hänga med utan att liksom dra iväg i annat. Är lättare att ta tag i en tanke istället för att ha tretton som snurrar runt i huvudet. Jag har lättare att göra saker i lagom takt.. och ta pauser. Biverkningarna var värst i början, extrem trötthet (är ju positiv reaktion, finns de som blir speedade trots sin ADHD). Aptitlöshet har jag, lite rekyleffekt (blir alltså med ADHDig när medicinen gått ut än jag var innan den gick in om du förstår?), muntorrhet och behov att dricka med för att inte "torka ut". Fysiskt så har jag fått förhöjt HB (mest troligen pga "uttorkning"), Blodtrycket är lite höjt (från extremt lågt till normallågt)... Fortsätt kämpa vidare ett tag, sen går det ju att utvärdera och ta ställning. Man kan tydligen reagera helt annars på annan metylfenidat, och kanske inte drabbas av samma biverkningar osv. :)


Läkaren sa att har man ätit medicinen i 7 dagar och fortfarande har biverkningar så bör man sänka dosen =)


Jag kan bara svara för min son som äter concerta ha tålamod och prata med er läkare det hjälpte min son men han är bara 9 år och ätit concerta 36 i 1 år


Det kommer efterhand. Jag hade stora problem med att tänka klart och var avsevärt trög i början av medicineringen. Idag har jag den högsta dosen som jag kan få på concerta (54 mg). Vet att det finns människor som kan gå högre, men det kan jag inte för effekten skulle bli helt annorlunda. Det jag var tvungen att ha var bara att ha tålamod.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons