Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


Autismspektrumsstörning

Hej!
För några månader sedan så fick jag diagnosen Autismspektrumsstörning, och undrar om koncentrationssvårigheter hör dit? Jag har lidit genom mina skolår med svåra koncentrationssvårigheter därav en misslyckad skolgång. Jag kan inte fokusera på en ända sak samtidigt utan har tusentals tankar i huvudet och kan inte sortera dom. Det blir liksom rent av total gröt i huvudet vilket medför att jag stannar väldigt ofta i konversationer för att jag väldigt lätt tappar bort mig eller blir totalt hjärnsläpp, vilket jag är nu oerhört trött av. Samt att i kroppen är jag väldigt hyper hela tiden. Jag har väldigt svårt att sitta långa konversationer utan att jag måste ut och ta en cigg för att genast lugna ner mig, eller om jag måste sitta och lyssna så går mina tankar på cigaretten för att jag är så hyper och tappar totalt fokusen på det han/hon pratar om.
Jag är väldigt missnöjd med min bedömning av diagnos, då det ända jag ville ha hjälp med var att kanske minska mina koncentrationssvårigheter så jag kunde eventuellt börja skolan igen och jobba upp mina betyg. Nu är jag 19, snart 20 år och skolan är längre inte aktuellt för mig.
Jag vill ha vägvisning, att gå den korrekta vägen för att få hjälp med mina problem som stör vardagen för mig något enormt och min kommande framtid. Jag spenderade väldigt många månader för att få hjälp som jag inte behöver, och som inte stör mig i vardagen.
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons