Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


Asså ritalin hjälper inte

Har visserligen inte tagit det länge o har låg dos. Men de trodde jg skulle bli piggare plus mer koncentrerad. Blir trött ist o lite spänd. Hur länge ska jag testa innan jag ger upp? Kan nog inte öka dosen supermycket pga då kommer muntorrhet o det accepterar jag inte.

Jag föreslår att du direkt tar upp med din läkare, när du märker att medsen inte får den effekt som är tänkt. Vänta mao inte alls, på att kontakta läkaren. Min erfarenhet är, att det inte alls ska behövas någon lång "testperiod" för att finna ut "rätt" nivå/medicin. Sen (dessvärre...) kan ju olika läkare ha olika syn på det, kanske. MEN - Det är iaf min rekommendation Dra dig inte för att "återkoppla" till utskrivande läkare, så snart / ofta du själv tycker ! Alltså även OM det "bara" är med just de frågor du har. Mao - fixa inte med ändrad dos på egen hand. Diskutera direkt med läkaren, känn dig inte "tjatig" eller så. Utan se det som din rättighet. En kunnig läkare bör vara angelägen att du mår bra ! En kunnig läkare bör kunna förklara så du förstår, hur medicinen ska verka, och svara på dina frågor !


Faktiskt blivit lite bättre, nog litte piggare o så, spändheten verkar OK nu MEN koncentrationen är densamma, nästan värre. Fast jag vet inte om just det stör mig, just att hoppa mellan olika ämnen har aldrig riktigt stört mig. Det går inte att kontakta min läkare. Han är inhyrd o bara där ibland. Jag frågade sköterskan som bokar telefontider när han skulle vara där, och om ca 2 veckor. Jag sa att jag ville ha en tid då. Det är väl rätt OK, men min medicin tar slut om en vecka och bara han får skriva ut..... Jag vet inte hur de tänkt sig det där...... )

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons