Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


Adhd medecin innan utredning

Hej, jag är 23 år och inför utredning för adhd.
Jag har nu i all frustration testat Ritalin, och det funkar jättebra, känns som att jag blir "normal" på dom och att jag känner mig mer nöjd med tillvaron.
Ska tillägga att jag inte gör det för att bli hög, jag har aldrig testat en drog och kommer aldrig göra. Utan det är för att jag till 99.9 % chans har adhd.

Tycker ni då att det är ok att jag äter dom tills jag fått min utredning och får det utskrivet?

Jag har fyra barn varav två redan fått sina diagnoser (när de var runt 40 år) ADHD och ytterligare en, 33 år som väntar på utredning. Själv har jag fyllt 62 och har för första gången provat Ritalin och precis som du upplevt skillnaden, att känna sig "normal". 
Blev en aning förvånad över din fråga, om du ska fortsätta ta Ritalin tills du får eget utskrivet. Om jag och min 33åring hade möjlighet att få tag medicinen så hade vi inte tvekat att använda det. För sjutton, det borde vara en rättighet att få må bra, men samhället ställer ju inte upp med resurser i rimlig tid. Hade vi varit djur hade någon redan stått upp för våra rätt till ett värdigt och "normalt" liv. 


Till dig "adhdmedecin", äter du ritalin fast du inte har det utskrivet? Jag tycker att du ska kräva en "bredare" utredning och inte en som bara handlar om adhd för då får man verkligen klarehet vilken el vilka diagnoser du ev har. Men ät inte ritalin under utredningen för då blir det inte rätt resultat, det vet jag med egen erfarenhet. Men om du nu mår bra av ritalin och om du får en diagnos adhd el add så säg att du prövat ritalin och säg att du verkligen mår bra av den. Själv tycker jag att Ritalin är mycket bättre än concerta. Och våga stå på dig för det är dig och ditt mående det gäller och inget annat.
Jag hoppas att det kommer gå bra och önskar dig lycka till!
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons