Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Stamcellsterapi kan bromsa sjukdomsförloppet vid ms

Resultaten från en ny studie stärker bilden av stamcellstransplantation på längre sikt förbättrar livskvalitén för patienter med multipel skleros.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-02-22

Annons

Studien, som är publicerad i Jama Neurology, visar att patienter med multipel skleros kan leva i flera år utan en förvärrad sjukdomsbild om de behandlas med en så kallad autolog hematopoetisk stamcellstransplantation.

Av de 281 patienter som studien omfattade var den progressionsfria överlevnaden 46 procent och totalöverlevnaden 93 procent efter fem år. Inom 100 dagar efter transplantationen var åtta dödsfall rapporterade vilka var kopplade till behandlingen, skriver det internationella forskarlaget bakom studien. Vidare menar de att fler studier krävs för att utvärdera behandlingsformen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.