Forum Multipel skleros (MS)


MS? Symptom men inga svar.

Jag är en tjej på 25 år som sedan 16-års ålder haft ont i mina leder. Främst hand- och fotleder. Sökte för det då jag har mycket reumatism i släkten och det kollades och uteslöts.Men på senare år har det blivit värre. För ett år sedan när jag var ute på promenad slutade vänstra kroppshalvan att fungera, allt domnade bort och jag kunde knappt gå. Ringde 1177 och fick ambulans till SÖS där de misstänkte blodpropp, men blev bättre och skickades hem utan åtgärd. Jag får i perioder väldigt ont "inuti" benen, känns som det brinner i skelettet. Är i perioder också väldigt skakig och har svårt att greppa saker, även en tom läskburk kan kännas jättetung och jag tappar den. Ofta förstoppad, samtidigt som jag har svårt att tömma blåsan och får ofta urinvägsinfektioner. Har väldigt ofta krypningar i benen vilka får mig att bli galen. Har också fått någon konstig huvudvärk som jag inte känner igen, som får mig att skrika rakt ut, kommer som en blixt från klar himmel och går ner i nacken, men sitter bara i någon sekund. Har senaste månaderna även fått ont i huden. Främst på händer, smalben och fötter. Känslan är svår att beskriva men det känns som någon hällt kokande vatten eller brinnande kol på huden. Inga utslag eller så. Bara jäkligt ont. Min syn har de senaste åren försämrats jättemycket. Är också väldigt, väldigt trött.Någon som vet vad det här kan vara? Är det ens i närheten av symptom för MS?Jag har sökt läkare så många gånger och det känns inte som dom tar mig på allvar så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Orkar inte må såhär längre.Så jag hoppas att någon av er har koll, så jag kan ligga på sjukvården lite mer.Tack på förhand.Maja

Hej Maja!

Hur går de för dig?
Läste ditt inlägg nu. Har du fått någon hjälp från vården än?


Hej Maja!

Hur går de för dig?
Läste ditt inlägg nu. Har du fått någon hjälp från vården än?


Hej Maja!

Hur går de för dig?
Läste ditt inlägg nu. Har du fått någon hjälp från vården än?


Jag får den bestämda känslan av att läkarna inte tar sitt ansvar och när patienter som har mer än 2 diffusa symptom så gäspar man bort problemet genom att skriva ut en ny medicin som dom vet inte hjälper patienten som bollas vidare till nästa läkare som gör samma sak.
Självklart skall förste läkaren tilldelas ansvaret för patienten. När det bevisats att denne skickat patienten till alla till buds undersökningar, då först får läkaren ta hjälp av andra.
Ett vansinne att låta unga männikor känna sig makt och värdelösa. Läkarna har 55-65000:- i lön då borde dom göra nytta, istället för att gäspa sig igenom dagen.
Lägg omedelbart ner värdelösa husläkarermottagningar och tvinga deras läkare att jobba på akutmottagningarna runt hörnet.
Som det nu är tar dom 350:- kronor för 15 minuter, sedan sparkar man ut patienten, helt enligt socialstyrelsens rekommendationer. Äldre multisjuka har inte en chans att bli friska.


Jag tycker absolut du ska kontakta sjukvården! Jag skrev själv en sk egenremiss och beskrev sonens symtom, fick kallelse samma vecka! Jag tycker att en del av dina symtom tyder på MS, och det är jätteviktigt att sätta in bromsmediciner på ett tidigt stadium.
På lanstingets hemsida kan man hitta adress dit man vill skicka remissen, och i detta fall till neurologmottagnigen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons