Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Vi lyfter diabetes och multipel skleros i Almedalen

Vi gör din röst hörd under politikerveckan i Almedalen och bevakar just dina frågor! Var med och påverka frågorna under våra livesändningar direkt från Almedalen!

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-06-27

Annons

Multipel skleros, MS och diabetes kommer att få stort utrymme under politikerveckan i Almedalen i år. Vi sätter extra fokus på frågorna!

Diabetes

Personer med diabetes rustas inte för att ta ansvar för sin egen sjukdom av sjukvården den svenska sjukvården. Det visar en undersökning bland diabetiker från Diabetesförbundet. Undersökningen visar också att många patienter känner sig osäkra och okunniga i de olika behnadlingarna. 

Hur kan den svenska diabetessjukvården förbättras och kan vi lära oss av Finlands goda resultat för diabetessjukvården och patienten?

Annons
Annons

Vi gör din röst hörd i Almedalen - följ vår livesändning tisdagen den 1 juli klockan 16.00 och påverka samtalet med patientföreträdare, politiker och läkare genom att ställa dina frågor redan nu här » 

Multipel skleros, ms 

Forskning har gett möjlighet för många med multipel skleros, MS, att leva ett vanligt liv. Samtidigt är det idag många MS-patienter som inte får ta del av de medicinska framstegen.

Regeringen har beslutat att nationella riktlinjer ska tas fram för MS-patienter. Hur kommer MS-patienter och deras närstående att påverkas av de nya riktlinjerna?

Är du MS-patient eller anhörig och upplever att MS-vården inte fungerar där du bor eller att du inte får tillgång till den medicin du faktiskt behöver?

Annons
Annons

Vi gör din röst hörd i Almedalen - följ vår livesändning torsdagen den 3 juli klockan 10.00 och påverka samtalet med patientföreträdare, neurolog och politiker genom att ställa dina frågor redan nu »

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Tidigare användare 2014-06-30 17:44 (10 år sen)

  Hej!
  Jag har haft diab i snart tjugo år, min syrra och min son har också..
  fråga gärna mej ang sjukdomen, kan verkligen konsultera.....
  Sköt om er alla....
  Kul att folk får ställa frågor


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.