Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Forum MS: Diskussionsforum för dig med multipel skleros (MS)

Pepp och uppmuntran. Svar på frågor. Eller konkreta tips som lindrar.
– Att dela sina erfarenheter av en sjukdom som multipel skleros kan betyda oerhört mycket, säger Emese Gerentsér, medicinjournalist och communityansvarig i Aktiv patient.


Publicerad den: 2021-07-06

Moderator Emese Gerentser Forum MS Aktiv Patient

Multipel skleros, MS, är en av våra vanligaste neurologiska sjukdomar. Men många som får diagnosen saknar någon i sin närhet att dela sina tankar med, något som kan göra en redan svår livssituation ännu tuffare. 

Det är bakgrunden till Aktiv patient, som skapades för att vara en trygg plats där personer som lever med sjukdomar som multipel skleros kan mötas för att få kunskap, svar på frågor och hitta stöd och gemenskap.

– En bärande del av Aktiv patient är vårt forum där man träffar andra i samma situation som en själv. Att bara få prata med någon eller att faktiskt få veta hur andra patienter har gjort och hur olika behandlingar fungerat för dem, kan betyda oerhört mycket, säger Emese Gerentsér som också är moderator i Forum MS.

Vill du prata med andra som lever med multipel skleros? Gå med i Forum MS i Aktiv patient »

Ett tryggt och säkert forum för dig med multipel skleros (MS) 

I Forum MS kan du träffa andra som förstår. Du kan läsa om andras erfarenheter och få svar på frågor du inte ens visste att du hade. 

– Kanske är det här du får ett lyckosamt tips om något som du aldrig själv hade tänkt på. Eller så är det du som delar en erfarenhet som hjälper en medpatient, eller kan ge tröst och uppmuntran efter ett jobbigt vårdmöte. Att hjälpa någon annan och kanske bidra till att hen mår bättre, mår man själv också bra av i själen, säger Emese Gerentsér och tillägger att de allra flesta besöker forumet för att ta del av vad andra har skrivit.

För att säkerställa att plattformen är säker loggar alla som vill kunna läsa och skriva i Aktiv patients forum in med BankID och man väljer själv om man vill vara anonym. 

Gå med i Forum MS »

Har du en fråga eller vill ha support? Kontakta oss på aktivpatient@netdoktor.se eller på telefon 08-409 320 50 (vardagar kl 9–15).

Här kan du kika in i Aktiv patient »
aktiv patient preview psoriasis diabetes multipel skleros 725

Som aktiv patient får du exklusivt material och spännande aktiviteter samlat på ett ställe – kostnadsfritt!

  • Bli inbjuden till enkätundersökningar och forskningsstudier. 

  • Delta i diskussionsforum.

  • Få tillgång till patientutbildningar.

  • Delta i projekt riktade till din diagnos. 

  • Få tillgång till låst material på Netdoktor.se.

 


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.