Forum Neurologi


Vet inte vad jag ska tro

Jag tillhör egentligen reumatikerna, och vet inte hur jag ska tänka i det här läget. Jag är en kvinna på 40 år som dragits med ländryggsmärta i nästan 20 år. Det är främst mellan några kotor i ryggraden, SI-lederna och höfterna. Dom senaste åren har smärtan spridit sig upp i bröstryggen och höger axel. Har gjort en MR på ryggen som visade artrosförändringar. För två år sen fick jag en kraftig stukning i vänstra stortån och förlorade rörligheten i den. Trots att jag försöker så kan jag inte med hjärnan få varken tån eller foten att röra sig. Det går om någon annan vickar. Sen en tid tillbaka går jag på en smärtmottagning och får behandling av en sjukgymnast. Han tyckte jag skulle träffa en sjukgymnast inom neurologi som skulle undersöka mig. Det visade *Kraftigt försvagad i vänster fot och ben *Kraftigt försvagad i höger hand och arm (är högerhänt) *Dålig balans när jag fick gå på häl, tå, utsida, på linje, stå på ett ben *Hittade inte nästippen med högerhanden när jag blundade *Hittade inte höger knä med vänster fot när jag blundade *Nedsatt känsel på vänster ben/fot *Nedsatt känsel på höger arm/hand *Domningar i händerna *Höger ögonlock rycker *Högerhanden reagerade långsammare när jag skulle göra olika övningar. *Konstig ryckig gång med vänsterbenet Jag själv har trott att detta haft med det reumatiska att göra. Men sjukgymnasten ville att jag skulle be om remiss till en neurolog. Hon frågade om jag fått göra en hjärnröntgen. Jag har nämligen Asperger, ett neuropsykriatiskt funktionshinder. Kan det ha med saken att göra. Jag blir ju orolig när dom börjar prata så här. Hur går en undersökning hos neurologen till? Måste dom hålla på sticka i mig? Vet någon om det finns något samlat forum för neurologiska sjukdomar, eller har varje sjukdom ett eget forum. Jag vet inte ens vilken ände jag ska börja i. Just nu känns det bara som ett virrvarr i huvet. Kan säga att jag dricker inte alkohol, röker inte, äter inga mediciner alls, inga neurologiska sjukdomar i släkten vad jag vet.

På det du skrivet så har du redan gått igenom en neurologisk undersökning. Läkaren brukar kolla just det som du beskrivet, Dessutom drar han med något under foten samt testar känslighet med lätta nålstick som dock inte går genom huden. Läkaren kollar även ögonrörelser,. Det är inget att bekymra sig för.


Det kan vara någon nerv i ryggen som är i kläm, antingen pga kotor elelr muskler som trycker på dem. Du har ju ont i ryggen sedan lång tid. Jag har också ryggsmärta sedan lång tid Hälsningar


Tack för svar bägge två. Jag tror inte själv det är något neurologiskt, fick nog lite av en chock när dom ville att jag ska börja utredas igen. Jag tror som du, white snake, att det är några nerver som är i kläm, speciellt uppe i bröstryggen, därav problemen i högerhanden. Däremot förstår jag inte själv varför jag inte kan styra min vänsterfot. Men det kanske dom kan tala om för mig hos neurologen. Jag ska även be om remiss till ortopeden för tån då jag haft ont i den senaste tiden. Förhoppningsvis ska jag bara behöva göra en MR på hjärnan och slippa stickandet.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons