Forum Neurologi


Vestibulär migrän?

Jag har sedan högstadiet återkommande yrselattacker. Det kommer ungefär var sjätte vecka och bryter alltid ut tidigt på morgonen. Jag får attacker då jag blir väldigt yr, kan inte hålla ögonen öppna och om jag försöker går det inte att fästa blicken utan att jag måste blunda hårt tills attacken försvinner. Attacken håller i sig några, sen släpper den och kommer tillbaka efter en stund. Så håller det på i allt från en förmiddag till två dygn. Någon som känner igen dessa symptom? Jag har sökt hjälp hos läkare. Har varit hos neurolog, men han kände inte igen mina symptom. Har gjort två olika röntgen på hjärnan som visade att allt var normalt. Fick prova en betablockera som hjälpte i några månader innan det kom tillbaka igen.

hjälpte betablockerare i några månader så gissar jag ändå på att det är en form av migrän du har. Vilka mediciner som hjälper olika personer med migrän är väldigt individuellt. Provas ut och ha tålamod tills man hittar rätt. Så ska det finnas sjukgymnaster med inriktning huvudvärk som kan va bra att gå till.


Men varför slutade betablockeraren fungera? Blir galen på det här. Hade en neurolog, men en som själv berättade att han var oerfaren inom neurologi. Efter att ha fått medicinen och den visade sig fungera ett tag blev jag utskriven och när jag hörde av mig igen och ville prata med någon med mer erfarenhet var det för sent. Bara att börja om!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons