Forum Neurologi


Forumtråd: Vanliga neulogiska sjukdomar

Hejsan! Jag har försökt googlat runt lite för att hitta ett vanligt tillstånd som stämmer in på mina symtom men hittar dock inget så jag tänkte att jag provar här istället.
Har under en längre tid känt mig i vågor helt borta och fått blackouts. De kan bestå av att jag inte minns vissa perioder på någon/några minuter och vad jag gör under dem. I förrgår satt jag på bussen hem, det sista jag kom ihåg var vilken station jag var på. Efter ett tag när jag fick tillbaka medvetandet var jag 5 stationer bort och hade tryckt på stoppknappen. Det verkar som att min kropp är med, men inte mitt huvud och minne.
Vanliga saker som händer ofta:

- Blackouts
- Hittar inte orden när jag talar
- Känner mig ibland helt borta och bara spacear iväg.
- Känner att hjärtat slår på ett onormalt sätt väldigt långsamt väldigt ofta.
- Kan inte fokusera alls utan får som små panikattacker ibland.
- Har huvudvärk ofta.

Är det någon som känner igen sig eller kan relatera detta till något annat vanligt tillstånd?
Bör jag uppsöka läkare eller vänta ett tag? Detta har pågått i snart 5 månader och förvärrats då jag under den senaste 1,5 månaderna har börjat få blackouts, minnessvårigheter och sluddrar på orden när jag pratar.

Låter som stress/ångest enligt mig, men kanske inte orden du vill höra från en 18åring. Har haft detta snart i två år. Det kom väldigt plötsligt också.
Har även tunnelseende konstant och en massa muskelryckningar. Men rekommenderar att uppsöka en läkare om det nu skulle vara något. Kan också vara skönt för hjärnan att höra att det är stress/ångest, då släpper oftast dom flesta symptomen.


Att du blir borta, kan nog även handla om tumörer i huvudet. Har en bekant som blev frånvarande så som du beskriver.

Självklart ska du söka läkare.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons