Forum Neurologi


Vad är fel? bör jag oroa mig?

Jag har känt mig konstig en längre tid, ska så gott jag kan beskriva allt och hoppas sen någon kan upplysa mig om vad som kan vara fel / ifall jag bör söka läkare.. SymtomMellan 1-2 gånger i månaden kan jag få kraftig yrsel i huvvet, känns som allt ruskas om och jag nåste då stanna upp för att samla mig innan jag kan fortsätta med det jag gör (händer främst utomhus)Jag känner av en försämrad balans numera..Min syn spelar mig spratt mellan varven, jag kan se saker/detaljer och min uppfattningskänsla säger att det är en helt annat sak än vad det eg är, ibland när jag är ute kan jag få känslan av att ett katt el dylikt springer förbi mig, fast att det eg inte hände..Mitt skrivande är också påverkat, jag kan tänka på en mening med ord eller delar av meningen kan bli något helt annat när jag skriver klart, det kan dyka upp ord i meningen som inte alls va tänkt att vara där. Jag blir också anfådd väldigt lätt, ibland räcker det med en promenad på 20 min för att jag ska känna mig matt..Hur lever jagJag läser på distans så det blir mycket tid vid datorn, mitt huvudintresse förutom det är datorn och film / musik, så det blir mest tid inomhus stillasittande inomhus.. Jag har inga bekanta eller så, då jag har lite av social fobi.. Har inte tränat eller haft någon liknade aktivitet de senaste 10 åren.. Jag är 30+Någon som har en ide / tanke om vad som kan vara fel?

hej
 
jag har liknande problem. Saker jag tittar på fastnar i synfältet och jag ser dom igen och igen. I bland när jag då tittar på något annat så dyker det liksom upp en efterbild i huvudet och då kan jag inte sortera synintrycken. Saker blandas ihop och jag kan tycka mig se nåt annat som att en sak jag letar efter tycks ligga på sängen för att det ser ut så i ögonvrån. Sen kollar jag då är det inget där. Har massa konstiga synfenomen som skrämmer mig rejält. Använder också mycket dator och iphone. Beräknar mitt iPhoneanvändande till ca 5 timmar per dag sammanlagt. Har provat att lägga ner användandet men har dock inte blivit bättre. Kanske datorer och iPhone kan ge synrubbningar?


Vad är fel, frågar du. Jag skulle vilja fråga; vad är rätt? Mat, sömn och motion är grunden till ett bra mående. Har du 3 rätt av 3 där?
Om inte, så kanske du ska börja i den änden.
Att studera på distans är smidigt, man slipper passa lektioner ;) Gjort det själv tidigare och trivdes med det. Terminskurser på kvartsfart i mitt fall.
Hur går studierna? Går det bra, hänger du med där? Att sitta och läsa på skärmen kan vara ansträngande, kanske skriva ut ibland och läsa från pappret? Minska ansträningen på ögonen på så sätt. Inte så bra att sitta o titta på en skärm konstant... gå ut ibland emellanåt behövs också. Sen gäller det att ha disciplin, hålla dygnsrytmen rätt... lätt hänt att sitta uppe på nätterna. Få dagsljus, påverkar måendet nåt otroligt. Mer än man tror.
Kanske banala, triviala, basic saker jag tar upp. Men nånstans ska man ju börja leta... om basen är rätt är chansen att måendet förbättras. Lycka till!


Tycer du ska gå till doktorn, så får du veta, och kan behandla detta. Yrsel går att träna bort, det kan doktorn hjälpa dig med.
Lycka till


Har levt så sunt man bara kan göra och det du beskriver hände mig dagligen. Jag har absolut ingen aning om varför, ingen läkare heller. Det är inte alls lika illa numera (när jag lever osunt konstigt nog) men det händer ibland. Jag blir vansinnig på det emellanåt, men jag har nästan accepterat att det är jag som är "konstig" och "knäpp" och får leva med det. Läkare som jag har nämnt det till har bara tittat på mig och "okej.". Sen har det inte varit mer med det. Dock tycker jag att du ska söka hjälp för det. På mig hittade de inget, därav inte säkert att de hittar något "fel" på dig. Bättre att kolla upp det en gång för mycket än en gång för lite! Be dem ta alla prover som bara går att ta. De ska inte kunna missa något. Jag upplevde att marken försvann ibland, ibland hände saker på en millisekund (kunde inte registrera vad som hände för att det gick så fort) då jag ex hade stått på en pall och plötsligt tittar mina kompisar på mig och frågar varför jag inte reser mig upp. Då hade jag trillat av pallen och satt på marken bredvid den. Jag märkte absolut ingenting. Jag såg (fortfarande ibland) skuggor i ögonvrån (katt, människa, möbel, vad som egentligen) som i nästa sekund inte finns där. Jag har kommit på mig själv ett flertal gånger med att gå fram och klappa "katten" som i själva verket varit en tröja eller filt. Jag märker det först när jag lägger handen på "katten" och upptäcker att det var en väldigt konstig kissemiss att vara ovanligt kall och apatisk... Det med andfåddheten händer mig fortfarande och har gjort i år. Ibland kan jag gå en rask promenad i över en timme utan minsta problem, nästa gång kan jag känna mig helt slut innan jag kommit fram till brevlådan. Det skiftar från dag till dag, men ibland även flera gånger per dag. Dock är det inget fel på mig... Inom den kategorin i alla fall. Oj, vilken tjötröv jag är! Japp, men som sagt, kolla upp det för säkerhets skull. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons