Forum Neurologi


Forumtråd: Tryck I Hjässan

Hej!

Nu är det så att jag är lite orolig att jag ska ha en hemsk sjukdom. Det började som med en lätt brännade huvudvärk på vänstersida av huvudet. Det va på en kväll det kom och det höll på i ungefär 1-2 timmar tills det lättade. Dagen efter så kände jag inget när jag vaknade upp men några timmar senare började jag känna mig konstig i huvudet och ett lätt tryck fanns i bakhuvudet. Sen dess så har jag känt av detta trycket i huvudet men nu sitter det i mitten av skallen i hjässan och känns som att det sitter djupt. Jag känner också att jag får svårt att svälja och känns konstigt emot gommen.

Blev förstås orolig och började söka på dem här symptomen och då kom det upp med en hjärntumör. Jag hade inte känt av illamåendet ännu men blev bara ännu mer oroligare. Jag hade det trycket i någar dagar tills en dag jag vaknade upp med ett tryck i halsen istället för trycket i hjässan. Det trycket satt kvar där i någon timme och efter det var över så kände jag inte trycket i huvudet på flera timmar. Det kom tillbaka sen när jag hade kollat klart på en fotbollsmatch och skulle åka hem i bilen.

Jag kom hem, orkade inte göra något och var orolig och nojig så tog det bara lugnt. Den gick över efter några timmar innan jag skulle sova. Dagen efter där så ringde jag in till läkaren och fick en tid vid klockan 10 (det var idag jag va där). Jag kände inget tryck men va fortfarande orolig och hade inte känt av illamående ännu. Vi tog en massa neruologiska prov som t.ex ögonsyn, balanstest, stå på tå med hälarna och tårna, reaktionsförmåga osv och allt var bra sa hon. Hon frågade en massa frågot och om symptom också och jag sa att hade ett tryck i hjässan och lite yrsel och dåsig i huvudet. När allt var över sa hon ju att det visade sig vara okej och hon tyckte inte att jag behövde ta någon röntgen för det visar oftast om man har något fel i hjärnan på en sån här övning.

Jag stack hem och kände inte trycket på hela dagen tills nu på kvällen run nio tiden. Det började med ett tryck i pannan (kändes som att det kittlades samtidigt) och efter ett tag så kom trycket i hjässan igen. Vid den tiden hade jag ju redan sökt upp på en massa symptom på hjärntumör och hade känt stickningar i fingrarna och armen så blev orolig över det. Efter trycket så kände jag då också illamåendet som jag aldrig hade känt innan. Det är det som oroar mig mest just nu. Jag var precis inne hos läkaren och det visade sig inte vara några problem med mina kroppsdelar men ändå så får jag den här känslan. Blir jätte orolig och vill bara in till läkaren igen och göra en röntgen.

Jag har stel hals/nacke/rygg och axlar men vet ej om man kan få sådana symptom pga det.

Jag vill tillägga att jag är under en utredning av Ångest och oro. Har haft olika symptom innan som har suttit i ett tag men som har försvunnit men det här trycket är det värsta av dem. Är detta något jag ska ta på allvar och boka en röntgen eller oroar jag mig för ingenting och det är bara ångesten/paniken/oron som spelar mig ett spratt?

Hej, har du fått svar på vad det är för nåt? Jag har samma problem


Hej hur har det gått för dig? Jag har samma problem.


Hej Therealman2!
Det var ju drygt ett år sen du skrev om att du hade tryck i huvudet o svårt att svälja... skulle vilja veta hur det gått för dig!? Jag har nämligen precis samma konstiga känningar sen nån månad tillbaka... mycket obehagligt, men vet inte om jag ska ’gå till doktorn’ eller ..? Så tänkte alltså därför höra hur det gick för dig!// Bettizzz


Hej ! Lite långt gående kanske men tänkte höra hur det gick för dig ? Jag har precis samma sak som dig. Samma situation också. Har ett redigt tryck mot toppen av skallbenet som vägrar gå över. Även under utredning för ångest/stress, så känns lite som att det är anledning, men hade vart skönt med svar från någon i samma sits.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons