Forum Neurologi


Spastisk parapares

Hej jag fick diagnosen spastisk parapares för ca 2 år sedan. Nu är jag 20 år och under hela mitt liv har jag alltid varit mycket aktiv och rört på mig i form av skateboard, fotboll, basket och andra sporter. Jag har däremot alltid behövt kämpa mycket mer än andra men har fortfarande platsat i baksetlag etc. Mitt självförtroende är ganska dåligt och ofta känns det som att alla kollar på hur jag går, vilket är jätte frustrerande. När jag va runt 14 år provade jag en behandling där man injecerade botox i benen och sedan gipsade dom i två veckor för att tänja på hälsenorna, det hjälpte dock inte och jag skämdes över att jag fick smala ben. Finns det medicin för att förminska spastisiteten? och är det kanske någon som vill dela med sig av liknande problem?

Hej! Jag fick min diagnos för 15 år sedan och känner helt klart igen mig vad gäller känslan av att alla tittar på mig när jag går. Tycker att jag har ganska så bra självförtroende annars men inte vad gäller min gång. Jag äter baklofen mot spastisiteten. Kan inte säga om jag tycker att den gör någon skillnad. Håller på att trappar ner på doseringen för tillfället.


Hej! Jag är 22 år gammal och fick min diagnos för tio år sedan. Jag har testat botox, backlofentabletter och har nu en backlofenpump. Vet precis hur du känner dej, alla tittar konstigt på mej när jag går oxå...detta är dock aldrig något som påverkat mitt självförtroende. Om du känner att du behöver prata med en jämnårig så skicka ett meddelande!


Tack för svaren, jag hade helt glömt bort att jag skrivit något och därav fördröjningen. Så ni båda tar backlofentabletter, jag har aldrig hört talas om dom. Är det något ni rekommenderar? Det känns lite jobbigt att behöva äta tabletter när jag har som princip att försöka avstå från det. Äter inte ens Alvedon och liknande, jag föredrar naturliga produkter. Brukar ni röra mycket på er? Mvh

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons